Sophie Moerman
Sophie Moerman Good vibes 30 sep 2016
Leestijd: 2 minuten

Salah Abdeslam overladen met liefdesbrieven

Na de aanslagen in Parijs, in november vorig jaar, is Salah Abdeslam een van de meest gehate mensen in de westerse wereld. Toch blijkt hij ook erg geliefd, hij wordt namelijk overladen met liefdesbrieven.

Dat meldt dagblad De Limburger vrijdag. Abdeslam, die wordt verdacht van betrokkenheid bij de aanslagen in Parijs, valt ondanks zijn daden goed in de smaak bij de dames.

Eigen mening

Zo schrijft de Duitse Jenny (24): „Ik wil de man leren kennen die je écht bent. Het maakt me niet uit wat anderen denken. Ik heb mijn eigen mening en ik geloof dat ik het juiste doe”. Ze raadt Abdeslam aan niet op te geven en drukt hem op het hart dat ze er altijd voor hem zal zijn.

De vrouwen die de brieven sturen, zijn er bovendien van overtuigd dat Abdeslam geen blaam treft. „Er zijn altijd onschuldigen op het verkeerde moment op de verkeerde plek, maar ik voelde nog steeds de noodzaak om je te schrijven. (…) Ik kijk in je ogen en ik denk dat je alleen gebruikt bent”, aldus de eveneens Duitse Loreen.

Levens sparen

De vrouwen lijken zich te laten leiden door een verklaring van Mohamed Abdeslam, de broer van Salah. Volgens hem weigerde zijn broer zich op te blazen, met het doel om levens te sparen. Salah Abdeslam werd op 18 maart opgepakt in de Brusselse gemeente Molenbeek. Bij de post zit ook een brief van Abdeslam’s buurvrouw uit Molenbeek, die dacht dat hij het wel leuk zou vinden om „nieuws van buiten” te krijgen.

Rekening

Er komen echter niet alleen maar liefdesbrieven voor de 27-jarige terreurverdachte. Een Belgische gepensioneerde heeft Abdeslam namelijk een rekening. Na de aanslagen in Brussel op 22 maart, waar Abdeslam ook bij betrokken zou zijn, had de man namelijk veel last van al het oponthoud.

„Alhoewel wij fysiek geen slachtoffer zijn van jullie daden, kregen we te maken met een onverwacht opduiken van meerdere kosten”, schrijft hij. De schade: 97.05 euro, „want voor een pensionado telt elke euro”, aldus de man.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Salah Abdeslam overladen met liefdesbrieven
Sluiten