Ingelise de Vries
Ingelise de Vries Good vibes 19 sep 2016
Leestijd: 3 minuten

Nieuwe datingapp stuk slimmer dan Tinder

Een beetje hersenloos naar links of rechts swipen en een potentiële levenspartner op het uiterlijk beoordelen, is een bushaltebezigheid geworden. En een vrij succesvolle methode om iemand voor een nachtje te strikken. Maar daar lijkt een antwoord op gekomen.

https://www.youtube.com/watch?v=xoOZHWN9PP4

De Koreaans-Amerikaanse zusjes Dawoon, Arum en Soo Kang ontwikkelden de app Coffee Meets Bagel. In plaats van er flink op los te matchen, krijg je als vrouw alleen de mannen te zien die jou ook leuk vinden. Aan Mashable vertelt zus Dawoon dat de app zo werkt omdat mannen daten anders benaderen dan vrouwen.

Onderzoek

„We hebben onderzoek gedaan met onze gebruikers”, vertelt Kang. „Mannen willen vooral meer matches en bekeken gemiddeld zeventien profielen per dag. Vrouwen zijn veel selectiever en hebben liever een paar goede matches dan heel veel matige. Ze willen geen tijd verspillen aan mannen die niet serieus zijn.”

Daarom krijgen mannen die de app gebruiken elke dag rond het middaguur 21 potentiële matches toegestuurd. Die worden uitgezocht op basis van de eerder bekeken profielen. Er wordt dan rekening gehouden met onder andere de lengte, religie, interesses en etniciteit. Vrouwen krijgen op basis daarvan weer zes potentiële matches toegestuurd, alleen van mannen die hen interessant vinden.

7000 dates

Als de twee elkaar dan uiteindelijk allebei leuk vinden, worden de chatlijnen geopend. De chatlijn is zeven uur per dag open, het is de bedoeling dat mensen zo snel mogelijk afspreken.

En het lijkt erop dat de app ook echt werkt. Sinds de zusjes in april dit jaar de vernieuwde versie lanceerden, was 87 procent van de potentiele matches ook écht een match. En via de hashtag #cmbcouple zijn er op Instagram talloze foto’s te vinden van mensen die elkaar via de app hebben leren kennen. Coffe Meets Bagle claimt verantwoordelijk te zijn voor 7000 dates per week.

Alternatieve apps

Het is niet de enige alternatieve datingapp. In Singapore heb je LunchClick. In plaats van te chatten na een match, krijg je een aantal meerkeuzevragen die je moet beantwoorden als je in het echt wil daten. Ook krijg je maar één match per dag.

Wie snel op zoek is naar vertier, kan Ohello downloaden. Je krijgt een aantal mensen te zien, die kun je laten staan of wegvegen. Dan klik je op GO en binnen een kwartier weet je of je een match bent. Vervolgens bepaalt de app waar jullie gaan afspreken, altijd binnen drie kwartier bereikbaar voor jullie beiden. Vervolgens kun je je date beoordelen, is hij of zij wel zo knap als op de foto’s, een beetje galant en komt je date wel opdagen?

Beperkte keuze

De app Hinge is je virtuele wingman. De app linkt je aan vrienden van jouw vrienden. Waar de tussenpersoon jullie normaal gesproken moet voorstellen, doet de app dat nu voor je. Kan overigens wel ietwat ongemakkelijk uitpakken op verjaardagen…

How About We zorgt ervoor dat je niet constant maar over jezelf blijft chatten. Het is de bedoeling dat je een date voorstelt. Kun je daar vervolgens verder babbelen.

Overigens is het voor de alternatieve apps nog niet altijd een goede markt. Veel worden nog niet door genoeg mensen gebruikt, waardoor je keuze beperkt is. Anders kun je altijd weer hersenloos swipen bij de bushalte.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.