Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Good vibes 8 sep 2016 / 13:55 uur

Dove tiener krijgt massale steun na viral pestactie

Een dove tiener heeft steun ontvangen vanuit alle plekken van de Verenigde Staten nadat twee scholieren vorige week woensdag de inhoud van zijn schooltas in de wc gooiden. „Ik wil mijn vrienden en iedereen die me heeft gesteund bedanken. Het heeft me het gevoel gegeven dat ik niet alleen ben”, liet Alex Hernandez weten tegenover KMTV.

Inhoud rugtas in het toilet

De jongen uit Nebraska werd al op 1-jarige leeftijd doof. Vorige week woensdag nam iemand tijdens zijn lunchpauze zijn rugzak mee en dumpte de inhoud in een toilet. Een foto waarop onder meer zijn schoolspullen, huiswerk, pinpas en gehoorimplantaten te zien zijn, ging viral.

De pesters zagen in Alex waarschijnlijk een makkelijk slachtoffer. Voor de tiener was pesten niet nieuw. Door de jaren heen was hij, juist vanwege zijn beperking, vaak doelwit: „Die studenten denken dat het prima is om een dove student te pesten, maar dat is het niet”, zegt hij daarover. „Het is niet oké om iemand te pesten die een beperking heeft.”

Steun uit het hele land

Toch heeft hun pestgedrag de dove tiener veel gegeven. Nadat de foto viral ging besloot eerst een groep leraren om hem nieuwe notitieblokken te geven. Klasgenoten besloten vervolgens geld voor hem in te zamelen: „Ik wil iedereen bedanken. Ik ben heel blij me alle steun. Het gaf me het gevoel dat ik niet alleen ben.”

Alex kreeg ook veel berichten van mensen die ook doof zijn: „Ze zeiden dat ze met me meevoelden en voor me baden. Ze zeiden dat ze me steunen en dat ze weten hoe het voelt om doof te zijn”, vertelt hij.

Pesters geïdentificeerd en gestraft

De twee studenten die verantwoordelijk zijn voor het lozen van de inhoud van Alex’ rugzak zijn inmiddels geïdentificeerd. Een van hen werd geschorst, zo liet Omaha Public Schools weten. De pesters verklaarden dat ze niet wisten dat Alex doof was. De school omschreef het in een verklaring als een „op zichzelf staand incident”.

Of dat nu waar is of niet: Alex is van plan te verkassen naar een andere school. Bovendien is de moeder van Alex van plan een aanklacht in te dienen tegen de twee pesters.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dove tiener krijgt massale steun na viral pestactie
Sluiten