Remco Visser
Remco Visser Good vibes 30 aug 2016
Leestijd: 1 minuut

Kim Jong-un executeert luie ambtenaren met raket

Kim Jong-un neemt geen halve maatregelen, als het om het straffen van ongehoorzame ambtenaren gaat. De Noord-Koreaanse dictator zou namelijk twee functionarissen hebben laten executeren met een luchtdoelraket, zo meldt The Daily Telegraph.

Het zou gaan het om een oud-minister van landbouw en een hooggeplaatste ambtenaar van het ministerie van onderwijs. Een van de slachtoffers zou een bedreiging hebben gevormd voor het leiderschap van Kim Jong-un. De ander was zo onverstandig geweest om in slaap te vallen tijdens een vergadering met de alleenheerser. Ze werden met raketten gedood bij een militaire school in de hoofdstad Pyongyang.

De Zuid-Koreaanse krant Joong Ang-ilbo ziet in de executies een nieuwe golf van terreur vanuit het regime. Volgens deze krant zijn de machthebbers nerveus geworden door een reeks deserteurs. Dit jaar zijn bijvoorbeeld al minstens zeven Noord-Koreaanse diplomaten overgelopen, zoals pas nog een topdiplomaat op de ambassade in Londen, die met zijn gezin naar Zuid-Korea is uitgeweken.

Foto: De recent overgelopen functionaris Thae Yong-ho (ANP)

Executies

Het is bovendien niet voor het eerst dat Kim Jong-un met ijzeren vuist ingrijpt tegen politieke tegenstanders. Zo werden de afgelopen jaren de rijkste man van het land, Jang Song Thaek, en de voormalige minister van defensie, Hyun Yong Chol, al om het leven gebracht. Ook Kims oom Jang Song-thaek werd vanwege ‘economisch wanbeleid’ geëxecuteerd.

Foto: Een Kim Jong-un imitator tijdens de Olympische Spelen in Rio (ANP)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.