Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Good vibes 30 jun 2016 / 06:39 uur

Politie redt 5 weken oude baby uit afgesloten auto

Een moeder in Maastricht raakte woensdag in blinde paniek toen ze haar vijf weken oude dochter per ongeluk had opgesloten in de auto. De politie moest eraan te pas komen om de baby uit de bolide te bevrijden. Dat meldt de politie van Maastricht op Facebook.

De vrouw had de achterklep van de auto geopend om daar de kinderwagen uit te halen. Op het moment dat ze de achterklep dichtdeed, vielen haar autosleutels in de kofferbak. Daardoor zat de auto op slot terwijl de sleutels in de auto lagen.

Politie schiet te hulp

Met hulp van omwonenden probeerde de moeder een deur open te krijgen, maar ook met schroevendraaiers werkte dat niet. Daarop werd de politie ingeschakeld. Ook die stond voor een dilemma: omdat de baby nog in de auto lag was een ruit inslaan geen optie.

Inmiddels raakte de moeder flink in paniek: „Ze was erg emotioneel en was aan het trillen van de stress en van het verdriet”, zo verklaart een agent op Facebook. Uiteindelijk lukte het een van de agenten om de deur te openen. Het meisje werd bij haar moeder in haar armen gedrukt. De vrouw barstte in huilen uit en kon uiteindelijk gezond en wel met haar dochtertje richting huis.

Vandaag kregen mijn collega en ik de melding van een vrouw die haar auto niet open kreeg. In de auto zat haar 5 weken…

Gepostet von Politie Maastricht am Mittwoch, 29. Juni 2016

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Politie redt 5 weken oude baby uit afgesloten auto
Sluiten