Ingelise de Vries
Ingelise de Vries Good vibes 1 jun 2016
Leestijd: 1 minuut

Kind sloopt peperduur Lego-kunstwerk vlak na opening

Kunst van Lego: leuker kun je kunst bijna niet maken voor kinderen. In de Chinese stad Ningbo draait sinds kort een Lego-expositie. Helaas voor één van de kunstenaars, werd zijn werk al kort na de opening gesloopt door een overenthousiast kind, schrijft Mashable.

Duur

Een klein Chinees jochie duwde per ongeluk de Legoversie van het personage Nick uit Zootopia om. Slechts een uur na de opening van de expositie was het al afgelopen voor het kunstwerk, dat in talloze stukjes uit elkaar viel. Het kunstwerk was in drie dagen, dag en nacht, in elkaar gezet en 15.000 dollar waard.

Het is overigens niet het eerste museumfiasco dat in China plaatsvindt. Op 17 mei moest het Shanghaise Glasmuseum eraan geloven. Twee jonge doch rebelse jochies waren een ruimte ingeslopen waar ze eigenlijk niet mochten zijn. Daar braken ze de vleugels van een glazen engel af.

De jongens werden gepakt door beelden van de beveiligingscamera’s, maar dat was niet de enige video waar ze op stonden. De twee volwassen begeleiders van de jongens stonden erbij om de boel met hun telefoon te filmen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.