Evie Westland
Evie Westland Lifestyle 1 jun 2016
Leestijd: 2 minuten

5 simpele tips voor een healthy lifestyle

Wil je graag wat gezonder leven, maar weet je niet goed hoe je dat handig kunt aanpakken? Soms kunnen wat kleine veranderingen in je levensstijl al veel goed doen.

Met deze 5 tips zorg je voor een healthy lifestyle, zonder dat je ingrijpende aanpassingen in je levenspatroon moet inlassen.

1. Dare to move
Heb jij echt een hekel aan sporten? No worries, het helpt niet om jezelf tegen wil en dank naar de sportschool te slepen. Zorg er wel voor dat je lekker in beweging blijft. Pak bijvoorbeeld wat vaker de fiets in plaats van de bus, neem een hond die graag wordt uitgelaten of begin een moestuintje. Zorg sowieso dat je iedere dag minstens een halfuur buiten bent. Ga bijvoorbeeld wandelen tijdens je lunchpauze.

2. Tea time!
Heb jij ’s ochtends echt een bak koffie nodig om op te starten? Probeer dit zwarte goud eens wat vaker in te ruilen voor thee. Als je gedurende de dag veel thee drinkt, krijg je veel vocht binnen en daarnaast helpt het tegen een ‘hongergevoel’. Vooral groene thee is gezond: hier zitten veel antioxidanten in.

3. Slaapmutsje
Zorg ervoor dat je genoeg slaapt. Drink je graag een glas wijn voor je je bed induikt? Hoewel een borrel voor het slapengaan altijd een ‘slaapmutsje’ wordt genoemd, slaap je door alcohol juist slechter. Dit kun je dus beter laten staan! Je spijsvertering blijft dan namelijk actief, waardoor je lichaam onrustig blijft. Dit geldt ook voor het eten van scherp gekruide maaltijden en roken vlak voor het slapen.

4. Snack gezond
Grijp jij rond vier uur het liefst naar een zak chips of iets anders ongezonds? Dat is niet zo gek: het is verleidelijk om iets te snacken wat makkelijk voorhanden is. Snijd daarom al eerder vast wat komkommers, wortels, appels of welke andere groenten of fruit je maar lekker vindt. Bewaar dit in je koelkast. Op het moment dat je zin krijgt om te snacken, staat er een gezond tussendoortje op je te wachten, en is de verleiding om ongezond te snacken minder groot.

5. Smile!
Last but not least: draag een grote glimlach op je gezicht! Het is zo makkelijk om steeds te klagen over de trein die vijf minuten vertraagd is, een vlek op je nieuwe shirt of de vieze koffie op werk. Maar het heeft ontzettend weinig zin en je raakt daardoor in een behoorlijk negatieve spiraal. Besef liever dat je sommige dingen niet kunt veranderen en omarm juist de dingen waar je vrolijk van wordt. Zo kom je met veel meer positieve energie de dag door, en geloof ons maar: dat heeft een positief effect op je algemene levensgeluk!

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.