Sherida van IJsselmuide
Sherida van IJsselmuide Good vibes 7 jun 2016
Leestijd: 1 minuut

Babyboom in Denemarken na campagne voor meer seks

Hoera, er is een babyboom op komst in Denemarken. En dat allemaal dankzij een sekscampagne van een Deens reisbureau, schrijft RT.

Wat? Een sekscampagne? Ja, je leest het goed. Vanwege de drastisch lage geboortecijfers snakte Denemarken naar meer kinderen. Per 1000 inwoners werden er jaarlijks maar 10 kinderen geboren. Er zijn maar 20 landen op de wereld met een nóg lagere geboortegraad.

Het gevolg: een campagne voor meer seks. Het Deense reisbureau Spies Rejser begon met het uitzenden van pikante reclames die er toe moesten leiden dat meer Denen het bed indoken.

Winactie

Deense stellen werden onder het mom ‘Doe het voor Denemarken’ opgeroepen om op vakantie te gaan. Volgens het reisbureau hebben Denen namelijk 46 procent meer seks op stedentrips, logischerwijs worden er op vakantie dus meer kinderen verwekt. Als bonus maakte het stel dat kon bewijzen te zijn zwanger geworden op vakantie kans op gratis babyspullen of een reis voor het hele gezin.

De campagne bleef niet onopgemerkt en steeds meer bedrijven haakten in op de trend. Meer romantiek en meer baby’s werd het credo in Denemarken. Met succes, want volgens de Deense krant Politiken worden er in de komende maanden 16.200 zomerbaby’s verwacht. Dat zijn er 1200 meer dan vorig jaar.

Ook begin dit jaar zagen 1000 meer Deense baby’s dan vorig jaar het levenslicht. Als deze trend zich doorzet, worden er in 2016 voor het eerst in jaren meer dan 60.000 kinderen geboren in Denemarken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.