Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Good vibes 3 feb 2016
Leestijd: 2 minuten

Jochie (6) in ziekenhuis door nalatige moeder

Een zesjarige jongen uit het Engelse Essex vecht voor zijn leven in het ziekenhuis, nadat hij per ongeluk een schoonmaakgoedje van zijn moeder dronk. De vrouw had caustische soda met water in een fles gedaan en de jongen dacht dat het bubbelwater was.

Caustische soda

‘Gewone’ soda ofwel baking soda (zuiveringszout) is niet zo ernstig om binnen te krijgen, sommige mensen nemen dit zelfs bewust in tegen misselijkheid. Caustische, ook wel bijtende soda, daarentegen is een zeer agressief middel om bijvoorbeeld de gootsteen te ontstoppen. Dat is wat de 6-jarige Sonny Arthur binnenkreeg.

Slokdarm

Sonny heeft drie dagen op de intensive care gelegen, het gaat nu al iets beter met hem, maar hij krijgt nog voeding via een slangetje. De slokdarm van het jochie is namelijk ernstig beschadigd door het bijtende goedje.

Zijn moeder, Vikki Arthur, had de bijtende soda in een fles bruiswater opgelost om haar douche schoon te maken. Misschien niet echt de handigste manier. Sonny heeft de fles gepakt, omdat hij dacht dat het limonade was. Volgens zijn moeder was de inhoud van de fles niet vloeibaar, maar waren het soda kristallen. Toch heeft hij deze kristallen ingeslikt.

Overgeven

Wat er daarna gebeurde omschrijft ze voor Mirror UK: ,,We waren aan het eten en een beetje aan het rommelen toen we ineens een keiharde schreeuw hoorden. Sonny kwam van de trap naar beneden gerend.”

https://twitter.com/i/status/685422544409657344

De ouders van het mannetje dachten dat hij zijn mond had gestoten, omdat die heel erg opgezwollen was. ,,Hij dronk wat water, keek naar ons en begon toen over te geven”, gaat de vrouw verder. ,,Het was het meest verschrikkelijke overgeven wat ik ooit heb gezien. Dat zal me de rest van mijn leven achtervolgen.”

Volgens Vikki had ze de fles met de bijtende soda geleegd toen ze klaar was met schoonmaken, maar blijkbaar was nog niet alles eruit. Sonny werd met spoed naar het Broomfield ziekenhuis in Chelmsford gebracht. Na de eerste medische hulp is hij overgebracht naar het Great Ormond Street ziekenhuis in Londen.

Levenslang

In het ziekenhuis werd de ouders verteld dat dit wel eens heel slecht zou kunnen aflopen. De dokters konden het vrijgekomen zuur niet neutraliseren, waardoor er ook deeltjes in zijn longen terechtkwamen. Hierdoor had Sonny veel moeite met ademen.

https://twitter.com/i/status/694799071106719744

Sonny zal levenslang last hebben van dit ongeluk, omdat hij zijn slokdarm heeft beschadigd. Hij moet elke twee weken terug naar het ziekenhuis om zijn slokdarm opgerekt te laten worden. De bijtende soda heeft zijn slokdarm namelijk op twee plekken ernstig vernauwd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.