Kasper Hermans
Kasper Hermans Good vibes 9 feb 2016
Leestijd: 1 minuut

Dierentuin failliet, dieren mogelijk afgeschoten

De Zwitserse dierentuin Raubtierpark is failliet. En dus moet er snel een nieuw onderkomen gevonden worden voor alle beesten. Gebeurt dat niet, dan worden ze gewoon omgelegd, zo zegt de eigenaar René Strickler.

Strickler geeft wel toe het niet makkelijk zal zijn om de dieren eventueel te vermoorden. Deze dieren en ik zijn zo erg aan elkaar gehecht, dat wanneer je ze verhuist, je hun hart breekt.” Volgens hem is ze verhuizen sowieso geen optie: „Dat zouden ze niet overleven. We moeten ze doden, al zal dat wereldwijd tot protesten leiden.”

The Daily Mail schrijft dat het gaat om in totaal 38 dieren. Achttien van hen zijn grote katachtigen, zoals tijgers en leeuwen. Onder de overige twintig dieren is onder andere een beer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.