Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Good vibes 12 feb 2016 / 11:15 uur

Ambtenaar 6 jaar niet op werk, maar wel doorbetaald

Als je een dagje niet op je werk verschijnt, zul je waarschijnlijk direct je leidinggevende aan de lijn hebben. Hoe anders was dat voor deze Spaanse ambtenaar. Hij verscheen minstens zes jaar niet op zijn werk en er was niemand die het door had. Dat meldt BBC.

Twintig jaar in dienst

De langdurige afwezigheid van Joaquin Garcia kwam pas aan het licht toen hij in aanmerking kwam voor een onderscheiding voor zijn 20-jarige dienstverband.

De Spaanse ambtenaar heeft inmiddels een boete van 27.000 euro gekregen. De 69-jarige man, die toezicht hield bij de bouw van een waterzuiveringsinstallie, is sindsdien met pensioen. Hij ontkende de aantijgingen en verklaarde dat hij slachtoffer was van pestgedrag. De rechter oordeelde echter anders.

Garcia kreeg 37.000 euro per jaar van een waterbedrijf dat wordt gerund door lokale overheden in Cadiz, in het zuidwesten van Spanje. Zijn boete is gelijk aan een jaarsalaris na belastingaftrek.

Baas

Tegenover de rechtbank liet de baas van het waterbedrijf weten dat hij de man jarenlang niet op de werkvloer had gezien, terwijl hij in het kantoor tegenover hem had moeten zitten. Het waterbedrijf dacht echter dat hij onder de verantwoordelijkheid viel van de lokale autoriteiten en andersom.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ambtenaar 6 jaar niet op werk, maar wel doorbetaald
Sluiten