Kasper Hermans
Kasper Hermans Good vibes 22 feb 2016 / 21:48 uur

Update: 3FM draait schorsing van rebelse dj terug

3FM-dj Harm den Besten heeft een nachtje vrij gekregen. Normaal werkt hij op zondag, maandag en dinsdag tussen vier uur en zes uur ’s nachts, maar nu is hij voor een nachtje geschorst door de radiozender. De reden: hij draaide tijdens zijn gehele uitzending alleen maar Nederlandstalige muziek.

‘Wat overdreven’

Zelf reageert Den Besten op Twitter op zijn schorsing. „Oké, twee uur lang Nederlandstalige muziek op 3FM is wat overdreven. Moet even een nachtje overslaan. Je hoort mij overmorgen weer op 3FM.”

Volgens de dj heeft het niet te maken met een afkeer voor Nederlandse muziek bij de zender, maar vooral omdat hij dit geheel op eigen houtje deed. De muziekredactie en de andere dj’s waren niet op de hoogte van zijn plan. „Bij 3FM gaat de muziekkeuze in samenspraak.”

Wakker bellen

Het draaien van de Nederlandse platen was overigens niet zijn enige overtreding tijdens de uitzending. Den Besten besloot namelijk ook nog een artiest wakker te bellen. „Dat werd niet gewaardeerd.”

Overigens kan niet iedereen zich vinden in de korte schorsing. 3FM-collega Sander Hoogendoorn neemt het op voor Den Besten. „Trots op Harm, die z’n kop boven ’t maaiveld durft uit te steken. Shame on you voor diegene die ‘m bij 3FM geschorst heeft.”

https://twitter.com/i/status/701823256270127104

Update 22:49

3FM-dj Den Besten mag dinsdagnacht toch weer op de radio verschijnen. Op Twitter kondigt hij zelf aan dat de schorsing is teruggedraaid.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Update: 3FM draait schorsing van rebelse dj terug
Sluiten