Ingelise de Vries
Ingelise de Vries Good vibes 13 jan 2016
Leestijd: 1 minuut

Te koop: het jacht van president Winston Churchill

Op zoek naar een nieuw bootje om mee rond te dobberen zodra de zon weer tevoorschijn komt? MetroXL is een leuk exemplaar op het spoor gekomen. Je moet er wel flink wat voor neerleggen: voor 1,5 miljoen pond ben je in bezit van de bijna veertig meter lange jacht van Winston Churchill.

De luxe jacht ligt op dit moment in de Franse wateren en kan zo’n 60 mensen huisvesten. Een deel van die mensen kan heerlijk relaxen in de jacuzzi. Met motoren van 700PK kan de boot 11 knopen varen, dat is 20 kilometer per uur. Sinds de boot is gebouwd, heeft ‘ie 4000 zeemijlen afgelegd.

Nieuwe naam

Die betreffende bouw was in 1936 en de boot werd in 1990 en 2005 nog eens goed opgeknapt. De namen zijn in de afgelopen jaren regelmatig veranderd, volgens MailOnline werd de boot Amazone, Welsh Liberty en My Evangeline genoemd.

De oud-president maakte zelf graag gebruik van de bar en de loungestoelen. Dat strookt wel met zijn hobby: hij hield graag siësta’s en rookte graag sigaren, vooral tijdens zijn tijd in Cuba. In 1940 deed hij de boot weg, hij wilde graag een nieuwer model. Het afdankertje staat na jaren weer te koop.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.