Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Good vibes 13 jan 2016
Leestijd: 3 minuten

Deze 10 wonderlijke dingen gebeuren nog voor 2050

Het klinkt allemaal nog wat vaag, maar als je zo’n 35 jaar geleden had gezegd dat we nu zelfrijdende auto’s zouden hebben had ook niemand je geloofd; dus waarom ook niet? De volgende tien dingen zouden volgens wetenschappers gebeurd moeten zijn voor 2050.

Waar kunnen we ons op verheugen en wat verontrust ons een klein beetje? Onthoud het volgende lijstje en loop hem nog eens na over 34 jaar.

1. Seks met robots wordt hartstikke normaal

De onderzoekers Ian Yeoman en Michelle Mars van de Universiteit van Victoria schrijven in hun boek ‘Robots, men and sex tourism’ dat robot-prostituees heel normaal zullen zijn in 2050. Doodgewoon, maar wel heel erg duur.

Zij denken dat de bordelen in Amsterdam in dat jaar ‘een verscheidenheid aan goden en godinnen van verschillende etniciteiten, met verschillende lichaamstypen, leeftijden, talen en seksuele skills hebben.’

2. Amerika is niet meer de baas van de wereld

Jacques Attali, een schrijver die ook de financiële crisis in 2006 al voorzag, voorspelt dat over een aantal jaar een langlopende grootmacht haar macht zal verliezen. ‘Na een lange strijd en middenin een serieuze ecologische crisis, zal het nog steeds dominante rijk – de Verenigde Staten – rond 2035 verslagen worden’, schrijft Attali.

3. Er zullen zo’n 10 miljard mensen op de aarde rondlopen

In 2050 zou de populatie volgens de Verenigde Naties de 9,6 miljard moeten aantikken. Zie dat maar eens allemaal kwijt te kunnen.

4. Het autopsierapport van Elvis Presley wordt vrijgegeven

Vijftig jaar na zijn dood zal het overlijdensrapport van Elvis worden vrijgegeven, in 2027 zullen we eindelijk de waarheid kennen.

5. Computers worden 1000 keer sneller

Ulrich Eberl, de auteur van het boek ‘Life in 2050’ zegt dat computers nu al duizend keer sneller zijn dan 25 jaar geleden en denkt dat dat proces zich zal herhalen. Wij kunnen in ieder geval niet wachten, hoe sneller hoe beter.

6. Robots kunnen beter voetballen dan wij

Messi, eat your heart out, in 2050 zijn er robots die je er volledig uit dollen. Het lopen van de computermensen zal tegen die tijd zo ver ontwikkeld zijn dat ze ons voorbij gaan en met uithoudingsvermogen hebben zij weinig te maken.

De bedenker van het jaarlijkse evenement Robocup gelooft dat robotteams echte mensen teams zullen kunnen verslaan in het magische 2050.

7. Saudi-Arabië heeft geen olie meer om te exporteren

Volgens Citigroup (de op een na grootste Amerikaanse bank) zal Saudi-Arabië in 2030 geen olie meer hebben om te exporteren. Wellicht zullen ze dan zelfs moeten importeren.

8. De eerste stap naar onsterfelijkheid wordt genomen

Wetenschapper Aubrey de Grey uit Cambridge gelooft heilig dat de eerste mens die duizend jaar zal leven al geboren is. Volgens hem is ouder worden een ziekte en zullen we ook dat onder controle krijgen.

Zijn theorie is gebaseerd op het feit dat behandelingen die langer leven mogelijk maken steeds beter worden. Tot deze op een dag zo goed zijn dat ze veroudering volledig kunnen tegengaan. En als we niet meer ouder worden, gaan we ook niet dood. Onsterfelijkheid is daar.

Volgens Grey groeit de levensverwachting op het moment met twee jaar per tien jaar, oftewel elke tien jaar gaan we twee jaar langer leven, maar in de toekomst zullen we een jaar extra per jaar krijgen. Dit zorgt er dus voor dat we oneindig oud worden.

Hoe dat dan precies wordt ingevuld met verouderde botten, weefsels enzovoort, dat is niet bekend.

9. Er zal een spoorweg liggen van Moskou naar New York

Het Kremlin zegt dat er een tunnel van zo’n 100 kilometer door de Beringstraat (zeestraat) gemaakt zou kunnen worden, om wereldreizen makkelijker te maken. Tegen die tijd zal Putin natuurlijk nog leven en het beste plekje in de eerste klas innemen.

10. Mensen worden goden of allemaal gedood

Toekomstexpert Ray Kurzweil voorspelt een op hol geslagen cyclus van zelfverbetering door intelligente machines, die waarschijnlijk rond 2045 zal beginnen. Hierdoor zouden mensen of onsterfelijk worden of god-achtige wezens – of we zullen allemaal worden gedood door machines met een bewustzijn.

Vooralsnog klinkt alles heel erg science fiction, in 2050 pakken we het lijstje erbij om te evalueren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.