Elena van Doorn
Elena van Doorn Good vibes 5 okt 2015 / 13:45 uur

Deze video moet Denen stimuleren kinderen te krijgen

Denemarken kampt al jaren met vergrijzing. Er worden al jaren te weinig kinderen geboren. Een Deens reisbureau speelt hier op briljante wijze op in door een campagne te lanceren die stellen zogenaamd zou moeten stimuleren om kinderen te krijgen.

Uit onderzoek blijkt, zo stelt Spies Travel, dat Deense stellen gemiddeld 46 procent méér seks hebben wanneer ze op vakantie zijn. Aangezien meer seks, een grotere kans op kinderen betekent stelt het reisagentschap een romantische citytrip voor om „de toekomst van Denemarken te redden met romantiek!” zo is te lezen op de website. Met de campagne „Doe het voor Denemarken” zouden mensen het land kunnen redden.

‘Ovulatiekorting’

Met een van de video’s spoort Spies Travel de grootouders aan om hun kinderen een zetje in de goede richting te geven. De ouderen kunnen hun kinderen een vakantie cadeau doen door op de website aan te geven hoeveel geld ze over hebben voor kleinkinderen. Voor die prijs regelt de website een heerlijke vakantie.

Lees ook: Gezinnen met vier kinderen zijn het gelukkigst

Aan de andere kant stimuleert het reisbureau juist de jongvolwassen stellen door een ovulatiekorting te beloven en als de stellen aan kunnen tonen dat ze op reis een kind verwekt hebben, maken ze kans op drie jaar aan babyspullen. Of de campagne ook echt de vergrijzing aan zal pakken, dat blijft de vraag. Het is in ieder geval wel een briljante publiciteitsstunt van het vakantiebureau.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Deze video moet Denen stimuleren kinderen te krijgen
Sluiten