Eefje van Son
Eefje van Son Good vibes 28 aug 2015
Leestijd: 1 minuut

6-jarig meisje voor rechter gesleept na ski-ongeluk

Wat doe je als een 6-jarig meisje ervoor zorgt dat je ten val komt op je ski’s? Juist, het kind voor de rechter slepen. Een vrouw in Oostenrijk overkwam het. Ze kwam zwaar ten val en kan volgens eigen zeggen niet meer skiën. Nu wil ze graag een schadevergoeding van 38.000 euro.

Frontale botsing

Beiden waren aan het skiën in het Bregenzerwald, blakbij de Duitse grens. Terwijl de kleine spruit in een klasje aan het skiën was, draaide ze zich plotseling. De vrouw kwam er net aan geskied en botste frontaal op de kleine meid. Ze zou met ernstige verwondingen zijn afgevoerd.

Lees ook: Skiër filmt doodenge val

De vrouw spande een rechtszaak tegen de volwassene aan die toezicht moest houden op het kind, maar dit liep niet goed af. Haar volgende stap: het meisje voor de rechter slepen. Dat schrijft de Britse krant The Daily Telegraph.

Uitzondering

Het is maar de vraag of het meisje aansprakelijk kan worden gesteld voor het ongeluk. Een rechtbank onderzoekt dit momenteel. In principe kunnen kinderen onder de veertien jaar niet verantwoordelijk worden gehouden voor dit soort ongevallen, dat stelt de Oostenrijkse wet. Maar af en toe kan er een uitzondering gemaakt worden als die kinderen wisten wat de gevolgen zouden kunnen zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.