Astrid Ottens
Astrid Ottens Good vibes 15 mei 2015
Leestijd: 1 minuut

Onderzoek wijst uit: vrouwen rijden écht beter

Het is een discussie zonder einde, maar uit Brits onderzoek blijkt nu dat vrouwen écht een stuk beter kunnen rijden dan mannen. Bijna 1400 automobilisten werden beoordeeld op houden aan de snelheid, bumperkleven en bochten afsnijden. Vrouwen scoorden gemiddeld 23,6 van de 30 punten, voor de mannen viel het tegen met 19,8.

Onderdelen

In bijna alle categorieën scoorden de vrouwen beter. Zo stoppen bijna alle vrouwen netjes voor een oranje stoplicht, terwijl de helft van de mannen het gaspedaal dan nog even flink intrapt.

Ook bumperkleven kwam voorbij tijdens het onderzoek. Uit de resultaten bleek dat een kwart van de mannen zich daar schuldig aan maakt, tegenover 10 procent van de vrouwen.

Mannen, niet getreurd, op sommige onderdelen scoren jullie nog wel beter dan het andere geslacht. Waar vrouwen moeite hebben met controle over de auto, is dat voor mannen vaak een eitje. Ook kijken mannelijke automobilisten beter over hun schouder.

Lees ook: Meisje (10) rijdt met auto huis Barendrecht binnen

Charlotte Fielding van het verzekeringsbedrijf dat het onderzoek uitvoerde, trekt de – voor mannen – pijnlijke conclusie: “Het onderzoek toont aan dat er nogal een grote discrepantie bestaat tussen hoe mannen denken dat ze rijden en hoe ze daadwerkelijk rijden’’, aldus de vrouw tegen Mirror.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Onderzoek wijst uit: vrouwen rijden écht beter
Sluiten