Astrid Ottens
Astrid Ottens Good vibes 3 mrt 2015 / 14:45 uur

Bedenker koffiecups heeft spijt van uitvinding

Wat voor koffiezetapparaat staat er op jouw aanrecht? De kans is aanwezig dat je zo’n ding hebt waar koffiecups voor nodig zijn. Het lijkt in eerste instantie een prachtig apparaat, maar toch is John Sylvan, de bedenker van de koffiecups, niet trots op zijn uitvinding. Sterker nog: hij zegt ‘sorry’.

Excuses

Sylvan bedacht het apparaat, met de naam ‘Keurig’, in 1990. Op dat moment was hij er trots op, maar had hij nog niet nagedacht over eventuele nadelen van de cups. Nu één op de drie Amerikanen een koffiezetapparaat voor koffiecups in de keuken heeft staan, ziet hij die nadelen wel. In een interview met The Atlantic biedt hij dan ook zijn excuses aan voor het bedenken van het apparaat.

De uitvinder baalt vooral van de milieuschade die de cupjes veroorzaken, ze zijn namelijk onmogelijk te recyclen. Volgens de website Mother Jones zouden er inmiddels zoveel Keurig-cups in omloop zijn dat ze de aarde maar liefst elf keer zouden kunnen omcirkelen. Verder vindt hij de kosten van de cups erg hoog.

Lees ook: ‘Tot 5 koppen koffie per dag is goed voor het hart’

Wat overigens een leuk weetje is: de naam van Sylvans bedrijf komt uit het Nederlands. Zijn goede vriend en zakenpartner vertaalde het Engelse ‘excellent’ naar het Nederlands, waarna de twee besloten om ‘Keurig’ als bedrijfsnaam aan te nemen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bedenker koffiecups heeft spijt van uitvinding
Sluiten