G. Reinards
G. Reinards Good vibes 30 jan 2015

Canadees wint geen 27 miljoen, 7 seconden te laat

De Canadees Joel Ifergan uit Quebec mag zich met recht een grote pechvogel noemen. De man deed in 2008 op het laatste moment mee met een loterij, waarbij de winnaar kans maakte op een bedrag van 27 miljoen dollar (zo’n 24 miljoen euro).

Trage printer

Joel kocht op het laatste nippertje twee loten bij de plaatselijke sigarenboer. "Je hebt nog een minuut voor de deadline", waarschuwde de verkoper nog. Slechts zeven seconden na de deadline van de loterij, rolde het tweede lot uit de printer. Dat bleek nu net het lot te zijn waar het enorme bedrag op viel. Omdat de loterij weigerde om het fortuin uit te betalen, stapte de onfortuinlijke Ifergan naar de rechter.

Joel betaalde in totaal zo’n 10.000 dollar aan gerechtskosten. Hij eiste dat de loterij Loto-Québec hem de helft van de jackpot zou uitkeren, omdat hij de winnende lootjes op tijd had gekocht. De Canadees komt echter bedrogen uit want zeven jaar na de trekking weigert de rechtbank de zaak te behandelen, meldt Toronto Sun.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Canadees wint geen 27 miljoen, 7 seconden te laat
Sluiten