Redactie Metro
Redactie Metro Buitenland 13 jan 2024
Leestijd: 1 minuut

Israël wil veel meer geld uitgeven aan defensie komende jaren

Israël wil de komende jaren veel meer geld van de begroting reserveren voor defensie. Premier Benjamin Netanyahu spreekt van een „enorme verhoging” van het budget die nodig zou zijn om de veiligheid van het land te kunnen blijven garanderen.

Netanyahu wil onder meer een eigen onafhankelijke militaire productiesector opzetten. Er is nog niet definitief besloten hoe groot de verhoging de komende jaren zal worden. De premier zegt de komende twee maanden met ministers te gaan praten en daarna de plannen aan te kondigen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties