Redactie Metro
Redactie Metro Buitenland 9 dec 2023
Leestijd: 1 minuut

Veiligheidsadviseur Israël: 7000 Palestijnse militanten gedood

Volgens de Israëlische veiligheidsadviseur zijn in de Gazastrook tot dusver zeker 7000 militanten gedood in de oorlog tegen Hamas. „Dat is een voorzichtige schatting”, aldus Tzachi Hanegbi zaterdag in een interview op de tv-zender Channel 12. „Het zouden er best meer kunnen zijn, omdat we niet weten of er nog strijders onder ingestorte gebouwen en in tunnels liggen.”

Hanegbi zei ook dat Israëlische legereenheden twee commandocentra van Hamas in Gaza zeer dicht zijn genaderd. De opdracht van de militairen is Hamas-kopstuk Yahya al Sinwar uit te schakelen. „Als we hem doden, wat de bedoeling is, dan begrijpen zijn opvolgers misschien dat ze om hun noodlot te ontlopen Gaza moeten verlaten, als verliezers”.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties