Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 17 jan 2024
Leestijd: 1 minuut

Politie kreeg over en weer meldingen in conflict Weiteveen

De politie kreeg het laatste jaar meldingen van zowel de verdachte als de dinsdag om het leven gebrachte man en vrouw in het Drentse Weiteveen. Het ging om meldingen over overlastgevend of strafbaar gedrag, meldt de politie woensdag.

Eerder was al bekendgemaakt dat 50-jarige man die is aangehouden een langer lopend conflict hadden met de om het leven gebrachte vrouw (44) en 38-jarige man. Meer details over de meldingen wil de politie niet geven, omdat het onderzoek nog loopt.

In dat onderzoek wordt ook gekeken naar de eerder gedane meldingen en hoe de politie contact met betrokkenen heeft gehad daarover. Het onderzoek richt zich ook op het wapen en of daar vergunningen voor zijn afgegeven, aldus de politie.

Het geweldsincident, waarbij is geschoten, gebeurde aan de Bargerweg. Kort daarna werd de verdachte uit Klazienaveen aangehouden. Het gebeuren heeft volgens de politie veel impact en zorgt voor veel reacties, ook op sociale media. „Beelden en verhalen worden veelvuldig gedeeld, maar dit geeft slechts een deel van de achtergronden weer”, aldus de politie die erop wijst dat er twee mensen om het leven zijn gebracht. „Zij laten jonge kinderen en andere familieleden achter.”

De aangehouden verdachte wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties