Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 18 nov 2023
Leestijd: 1 minuut

Tv-debat van het Zuiden begonnen met clash over bestaanszekerheid

SP-leider Lilian Marijnissen heeft aan het begin van het Debat van het Zuiden direct de aanval geopend en VVD-lijsttrekker Dilan Yeşilgöz aangepakt op het armoedebeleid. Het kabinet kent zelfs een minister voor armoedebeleid, terwijl de winsten van bedrijven hoog zijn, verzuchtte de socialiste. „Zo triest is het”, aldus Marijnissen.

Opnieuw staan lijsttrekkers tegenover elkaar in een tv-debat. De omroepen Omroep Brabant, Omroep Zeeland en L1 organiseren het Debat van het Zuiden, waarin zeven lijsttrekkers tegenover elkaar staan

Ook andere partijleiders richten de pijlen op Yeşilgöz. Zij heeft een „kilo boter op haar hoofd”, vindt PVV-voorman Geert Wilders. D66-leider Rob Jetten zegt dat de VVD de lasten voor werkende Nederlanders verhoogt. Dat weerspreekt de VVD-leider. CDA-leider Henri Bontenbal zet daartegenover dat hij zijn eigen verhaal wil vertellen. Hij wil minder belasting op arbeid, en meer op vermogen.

Esther Ouwehand, de voorvrouw van Partij voor de Dieren, benadrukt haar eigen plannen om het minimumloon te verhogen.

Bestaanszekerheid is bij uitstek het thema dat GroenLinks-PvdA en Nieuw Sociaal Contract (NSC) hoog op de agenda hebben staan. Maar partijleiders Frans Timmermans en Pieter Omtzigt zijn opnieuw afwezig bij dit debat.

Meer binnenlands nieuws lees je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties