Metro en ANP
Metro en ANP Binnenland 7 nov 2020 / 14:56 uur

Voor vierde opeenvolgende dag minder coronapatiënten in ziekenhuizen

Het aantal nieuwe coronagevallen is gedaald ten opzichte van vrijdag. Tussen vrijdagochtend en zaterdagochtend zijn 6689 positieve tests geregistreerd. Op vrijdag meldde het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 7267 besmettingen, 578 meer. Het waren er aanvankelijk 7272, maar dat aantal is bijgesteld.

Er zijn 73 sterfgevallen gemeld. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen de afgelopen 24 uur zijn overleden. Zulke informatie wordt soms met wat vertraging doorgegeven. Tussen donderdagochtend en vrijdagochtend waren 118 sterfgevallen gemeld. In de gemeente Rotterdam kwamen er afgelopen etmaal 421 gevallen bij. Amsterdam registreerde er 377 en Den Haag 201.

Daling patiënten ziekenhuizen

Het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen is voor de vierde dag op rij verder gedaald. Het aantal patiënten bedraagt zaterdag 2384 en dat zijn er 61 minder dan vrijdag. Dat laat het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) weten.

Van het aantal opgenomen Covid 19-patiënten liggen er 1782 buiten de intensive care, zestig minder dan gisteren. Op de ic liggen 602 coronapatiënten, één minder dan de dag ervoor. Er liggen daarnaast 466 non-covidpatiënten op de ic, elf minder dan gisteren. De totale IC-bezetting bedraagt daarmee 1068 en dat is twaalf minder dan de vorige dag.

Sinds het uitbreken van de epidemie zijn er 404.417 positieve tests geweest en 7960 door het RIVM bevestigde sterfgevallen.

Lees ook: Nieuwszenders VS worstelen met geven uitsluitsel over de verkiezingen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Voor vierde opeenvolgende dag minder coronapatiënten in ziekenhuizen
Sluiten