Metro
Metro Binnenland 15 nov 2020 / 12:57 uur

Politie denkt aan pedojagers bij mishandeling man in Goes

Een man in Goes (Zeeland) is gisteravond mishandeld, mogelijk door zogenaamde pedojagers. Dat zegt de politie die heeft gesproken met verschillende getuigen.

Het slachtoffer werd op straat in elkaar geslagen en is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Onderzocht wordt wat zich precies heeft afgespeeld.

Meer getuigen gezocht

De man in Goes is op de Europlaan door een groep jongeren in elkaar geslagen. Politie Zeeland meldt in een bericht: „Er zijn inmiddels meerdere getuigen gehoord. Uit hun verklaringen blijkt dat de mishandeling mogelijk het gevolg is van zogenaamde pedojagers. Er wordt een verder onderzoek ingesteld. Politie en Openbaar Ministerie staan afkeurend tegenover dit fenomeen en roepen burgers op zich hier niet schuldig aan te maken.”

Het korps vraagt of nieuwe getuigen zich willen melden via telefoonnummer 0900-8844. „Liever anoniem? Bel dan 0800-7000.” Via politie.nl kan ook een tipformulier worden ingevuld.

Eerder pedojagers in Arnhem

Eerder deze week kwam naar buiten dat de dood van een 73-jarige Arnhemmer het gevolg lijkt te zijn van pedojagers, burgers die op zoek zijn naar mannen die willen afspreken met minderjarigen.

Politie en justitie riepen mensen eerder al op te stoppen met de jacht op kindermisbruikers en zich aan de wet te houden. Justitieminister Ferd Grapperhaus stelde dat het absoluut niet de bedoeling is dat mensen het heft in eigen handen nemen als iemand iets doet dat verboden is. „Dan ga je ermee naar de politie”, was zijn boodschap. Hij vindt het belachelijk dat het werkwoord pedojagen inmiddels een begrip is geworden: „We leven niet in een cowboymaatschappij”.

Lees ook: ‘Pedojagen moet nú stoppen, we zijn bang dat er meer doden vallen’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Politie denkt aan pedojagers bij mishandeling man in Goes
Sluiten