Metro
Metro Binnenland 27 mei 2020 / 14:06 uur

Vijftien nieuwe coronadoden en maar zeven ziekenhuisopnames

Het aantal Nederlanders van wie vaststaat dat ze zijn overleden door het coronavirus, is gestegen met vijftien. Dat blijkt uit de RIVM-cijfers.

Daarmee komt het totale dodental in Nederland nu op 5871, zo blijkt uit de laatste cijfers die het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vandaag publiceerde. Gisteren waren het er nog 26. Maandag werden de laagste aantallen sinds twee maanden naar buiten gebracht.

In de RIVM-rapportages worden alleen mensen meegeteld van wie met een test is vastgesteld dat ze zijn besmet met het virus. Het werkelijke dodental is hoger. De afgelopen weken is het aantal sterfgevallen door het coronavirus flink afgenomen. Dat geldt ook voor ziekenhuisopnames.

Ziekenhuisopnames

Volgens de laatste gegevens die het RIVM heeft doorgegeven, zijn er in ziekenhuizen zeven nieuwe coronapatiënten opgenomen. Het kleinste aantal tot nu toe. Gisteren waren dat er tien.

Ook zijn er 190 nieuwe positieve besmettingen bekend gemaakt, in totaal zijn dat er 45.768. In de cijfers zit enige vertraging, omdat GGD’en sterfgevallen en ziekenhuisopnames soms pas dagen later doorgeven.

Het virus is vooral gevaarlijk voor ouderen en mensen met onderliggende aandoeningen, met name hart- en vaatziekten, diabetes en chronische longziekten. Veruit de meeste overledenen waren ouder dan 70 jaar.

Uit de cijfers blijkt verder dat een steeds lager percentage van de afgenomen coronatests positief is: de afgelopen twee weken werd het virus bij slechts 5 procent van de geteste personen geconstateerd. Eind maart lag dat percentage nog op 29 procent.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vijftien nieuwe coronadoden en maar zeven ziekenhuisopnames
Sluiten