Binnenland 29 apr 2019
Leestijd: 1 minuut

Weelde opent officieel de deuren

Het was al wat langer bekend: voormalige stadsboerderij Uit Je Eigen Stad gaat voortaan verder als creatieve vrijstaat Weelde. Vrijdag 24 mei start het officiële openingsweekend, met drie dagen muziek, theater, performance, kunst, eten en drinken.

Nieuwe hotspot

Deze nieuwe hotspot zal na het openingsweekend iedere woensdag tot en met zondag geopend zijn en omvat een lunchroom, restaurant, bar, ‘weelderige’ tuin, grote loods en een gigantische kas.

Geheime Tuin

Aan het roer van Weelde staan Kelly Vincent en Kim Pieters, bekend van De Geheime Tuin en Club K. Recentelijk werden zij door de Buik van Rotterdam uitgeroepen tot ‘Smaakmakers van Rotterdam’.

Stadsnomaden

Na vijf jaar als nomaden door de stad te hebben gereisd met De Geheime Tuin, om zo de verborgen pareltjes van de stad bloot te leggen, ontstond de behoefte aan een vaste plek. Een creatieve vrijplaats waar alle dromen werkelijkheid worden.

Deze plek werd gevonden op het voormalige terrein van Uit je Eigen Stad. Op bijna twee hectare grond werd een vlag geplant: ‘Hier is Weelde, het rijkdom van Rotterdam-West!’

De Weelde Nacht

Zien wat de dames ervan gemaakt hebben? Het openingsweekend is gratis te bezoeken. Alleen voor de vrijdagsavond, de Weelde Nacht, heb je een ticket nodig. Maar daarvoor ben je dan wel van negen uur ’s avonds tot zes uur ’s ochtends onder de pannen.

Bereik

Weelde vind je aan de Marconistraat 39, vlakbij Metrostation Marconiplein, tramhalte Het Witte Dorp, en op 10 minuten fietsen van het stadscentrum. Er is voldoende mogelijkheid om in de directe omgeving van Weelde te parkeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.