Binnenland 29 apr 2019 / 07:32 uur

Van yoga tot circus-acts en opera op Schouwburgplein

Van mei tot en met september is er elke week wel wat te beleven op het Schouwburgplein Rotterdam. Wees welkom bij een gratis programma vol ontspannende yoga-lessen, vrolijke activiteiten en uitbundige voorstellingen voor jong en oud.

Circusstad Festival

Van 1 tot en met 5 mei brengt Circusstad Festival de meest spectaculaire voorstellingen en top-acts van over de hele wereld naar de Maasstad. Op het Schouwburgplein kunnen acrobaatjes in spe naar hartenlust experimenteren en doet het festival je versteld staan van de magie van het nieuwe circus. Op zondag 12 mei kan je je eigen capriolen uithalen op de opzwepende wereldmuziek van The Eznorquels Klezmer Band.

Pop up klassiek

De hedendaagse klassieke muziek induiken, kan tijdens het Rotterdam Art Music Festival / Classical:NEXT. Zij trakteren op donderdag 16 en vrijdag 17 mei op pop up concerten van onder andere het Young DoelenEnsemble en de coolste Conservatorium Ensembles van het moment.

Jammen, proeven, genieten

Wil je zelf met je muzikale talent in de spotlights treden? Neem dan je eigen instrument mee en kom jammen, proeven en genieten tijdens de Gumbo Session op zondag 26 mei, onder leiding van bluesman Keith Dunn.

Verhalen van de stad

De Operadagen Rotterdam vangen dit jaar aan met de wervelende stadsparade Orfeo & Majnum op zaterdag 18 mei. Honderden stadsgenoten vertellen verhalen over de liefde in een mix van Bollywood-dans, Chinese acrobatiek, spoken word, hiphop, koormuziek en aangrijpende opera.

De Langste Dag

Op zondag 19 mei staan we vervolgens stil bij de grootsheid en aantrekkingskracht van de zon. Bouw samen met Project Wildeman het Schouwburgplein om tot grootstedelijke Stonehenge. Het project ‘De Langste Dag’ is een indrukwekkende installatie van geluid en licht waar muziek, omgevingsgeluiden en verhalen live worden gemixt.

Yoga in de buitenlucht

Net als elk jaar kan je van mei tot en met september ook weer terecht op het Schouwburgplein voor een wekelijkse yogales in de buitenlucht. Vanaf 12 mei kan je elke zondagochtend van 11.00 tot 12.00 aansluiten om zo energiek en vitaal mogelijk voor de dag te komen. Van opwekkende Kundalini en speelse Wobbel yoga tot pittige WorkBodyBalance waar iedereen aan kan meedoen. Geen ervaring nodig.

Kijk voor meer informatie op www.schouwburgpleinrotterdam.nl.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Van yoga tot circus-acts en opera op Schouwburgplein
Sluiten