Ilja Post
Ilja Post Binnenland 1 mrt 2019 / 07:39 uur

Spandoeken maken voor Klimaatmars

Ook Rotterdam maakt zich op voor de landelijke Klimaatmars die zondag 10 maart van start gaat in de hoofdstad. Via Facebook maken stadsgenoten massaal samenreis-afspraken. En deze zondagmiddag is een ieder die wil welkom om in de Vredestuin spandoeken te maken.

Stop met treuzelen

Rutger Henneman, vanuit GroenGoed en Stichting de Vredestuin één van de organisatoren van de spandoek, is enthousiast. Hij ziet om zich heen dat de oproep aan de politiek en grote vervuilers om te stoppen met treuzelen en te zorgen voor een goed en eerlijk klimaatbeleid breed wordt gedeeld.

Grootste klimaatmars ooit

,,Van Middelburg tot Leeuwarden en van Enschede tot Den Haag, in het hele land bereiden mensen zich voor op de Klimaatmars. De verwachting is dan ook dat dit één van de grootste klimaatmarsen ooit gaat worden. Qua opkomst misschien wel te vergelijken met de massademonstraties tegen kernbewapening uit de jaren ’80.”

Goede voorbereiding

Of er 10 maart inderdaad honderdduizenden demonstranten naar De Dam trekken, valt nog te bezien. Maar als het aan Rutger ligt, komt de Rotterdamse delegatie in ieder geval goed voorbereid aan.

Oude lakens en verf

Vandaar dat hij, samen met Milieudefensie Rotterdam, het Rotterdams Klimaat Initiatief en Rotterdam Fossielvrij, een ieder uitnodigt om spandoeken en borden te komen schilderen in de Vredestuin. ,,Materiaal zal aanwezig zijn, maar neem vooral ook zelf je oude lakens, kartonnen dozen, stiften of verf mee.”

Klaar met vage beloften

Over het waarom mensen zouden moeten deelnemen aan de mars, kan Rutger kort zijn. ,,We zijn klaar met vage beloften en halve maatregelen, waarbij vooral de burger betaalt voor de vervuiling van de grote bedrijven. Daarom roepen wij de regering op te kiezen voor échte oplossingen. De grote vervuilers moeten eerlijk betalen. Voor een veilige toekomst voor iedereen.”

Breed gedragen

De landelijke Klimaatmars in Amsterdam wordt georganiseerd door Milieudefensie, de FNV, Oxfam Novib, Greenpeace, DeGoedeZaak en de Woonbond. Inmiddels hebben zich ruim 50 maatschappelijke organisaties en politieke partijen bij dit initiatief aangesloten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Spandoeken maken voor Klimaatmars
Sluiten