Binnenland 19 mrt 2019 / 09:15 uur

Bijna 9.000 bezoekers voor Woonbeurs Rotterdam

Ondanks het regenachtige weer bezochten afgelopen weekend alsnog zo’n 9.000 bezoekers de Woonbeurs Rotterdam. Wat meehielp, was het actuele woningaanbod. En dat Rotterdam de afgelopen jaren steeds populairder is geworden.

Veel online belangstelling

Organisator Peter Kuipers is tevreden met het bezoekersaantal. Ook over de online belangstelling vooraf is hij zeer tevreden. ,,Tijdens de campagne is de website fors meer bezocht dan vorig jaar en de vele berichten die we over de beurs en het aanbod hebben verspreid, zijn via social media ook goed bekeken.”

Vrolijk aangekleed

Het herfstachtige weer zorgde aanvankelijk voor wat minder toeloop naar de Woonbeurs. Maar dat werd in de loop van het weekend helemaal goedgemaakt. De standhouders hadden dan ook hun best gedaan een en ander vrolijk aan te kleden.

Proeverijen

Kuipers: ,,De een kwam met een stand die was vormgegeven en ingericht als woonkamer, andere aanbieders kwamen met maquettes en overal zag je video-impressies van de aangeboden projecten. Ook waren er proeverijen van Rotterdamse smaakmakers, zoals De Rotterdamse Worst of Maasstroompjes.”

Langer op de beursvloer

Volgens de organisator heeft dat alles zijn uitwerking niet gemist. ,,Ik heb sterk de indruk dat de bezoekers gemiddeld langer op de beursvloer bleven hangen dan tijdens eerdere edities van de Woonbeurs.”

Een stad in trek

Behalve veel Rotterdammers kwamen er ook veel mensen van buiten de stad op het evenement af. ,,Rotterdam is in trek en daarom ook in beeld bij mensen uit Den Haag, Utrecht en Amsterdam. Daarom hebben we ons in de campagne ook op die steden gericht.”

Aardgasvrij wonen

Los van veel Rotterdamse woningen was er ook flink wat woningaanbod uit de omliggende gemeenten, zowel met nieuwbouwprojecten als met zelfbouwkavels. Ook was er financieel advies en informatie over bijvoorbeeld aardgasvrij wonen.

Kuipers: ,,Verder was er veel belangstelling voor de stand van Duokoop. Deze partij maakt het voor meer mensen mogelijk een huis te kopen doordat zij de grond ónder de woning kopen. Dat scheelt in de maandlasten.”

Reageer op artikel:
Bijna 9.000 bezoekers voor Woonbeurs Rotterdam
Sluiten