Binnenland 18 jan 2019 / 08:34 uur

Tentoonstelling ‘De eerste eeuwen van Holland’

Van 5 tot 28 februari is de rondreizende tentoonstelling ‘De eerste eeuwen van Holland’ gratis te zien in de Centrale Bibliotheek in Rotterdam. Laat je door verschillende graven en een gravin van Holland meevoeren en ontdek hoe dit graafschap is ontstaan en gegroeid tussen de jaren 1000 en 1500.

Animatiefilms

Ter gelegenheid van de opening van de tentoonstelling zijn er in het Bibliotheektheater twee animatiefilms te zien op dinsdag 5 februari, aanvang 16.00 uur. Aanmelden is verplicht en kan via boor@rotterdam.nl. De films nemen je mee naar het verre verleden van Rotterdam. Hoe zag het er hier 1000 jaar geleden uit en wie woonden er?

Stadsarcheoloog

Een documentaire met animaties van Carolien Bijvoet geeft een beeld op basis van resultaten van archeologisch onderzoek. Met de tweede animatiefilm wandel je door Rotterdam in het jaar 1433. De films worden ingeleid door de stadsarcheoloog Arnold Carmiggelt. Na de films wordt de tentoonstelling in de hal van de bibliotheek geopend.

Bezoek de graven van Holland

De expositie toont hoe het graafschap Holland is ontstaan en is gegroeid tussen 1000 en 1500. Laat u door verschillende graven en een gravin van Holland meenemen in belangrijke thema’s die speelden in dit graafschap, zoals ontginningen, de opkomst van steden en de rol van religie. Ook bodemvondsten uit Rotterdam maken onderdeel uit van de tentoonstelling.

Reizende tentoonstelling

De tentoonstelling is gemaakt door TGV teksten en presentatie met behulp van de Subsidieregeling publieksbereik archeologie Zuid-Holland. De tentoonstelling is te zien in Rotterdam dankzij de afdeling Archeologie van de gemeente Rotterdam. De tentoonstelling trekt langs verschillende steden in Noord- en Zuid-Holland.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tentoonstelling ‘De eerste eeuwen van Holland’
Sluiten