Tara Lewis
Tara Lewis Binnenland 9 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

Deelnemers gezocht voor plastic dieet

BlueCity zoekt Rotterdammers die in september mee willen doen aan het plastic dieet.

In BlueCity zijn verschillende ondernemers bezig met de circulaire economie, oftewel het hergebruiken van reststromen. Daarnaast initieert en ondersteund BlueCity zelf circulaire initiatieven, zoals het plastic dieet waarbij in de maand september zo min mogelijk plastic afval wordt gemaakt.

Festival

Raymond Landegent is programmamaker bij BlueCity en bezig met de organisatie van een festival rondom plastic en plastic hergebruik. ,,Het plastic dieet is een initiatief van het Zero Waste Project en zij doen het nu al vijf jaar. In Rotterdam hadden ze nog geen partner om dat samen mee te organiseren, dus dat zijn wij geworden.”

Gewapend

5 september is in BlueCity de kick-off van het dieet. ,,Daar krijgen mensen tips en instructies om de maand door te komen. Ook kunnen ze drie workshops volgen bij mensen met een hoop gebruikservaring. Dat is nodig, want je moet sterk in je schoenen staan voor dit dieet. Het is bijna niet mogelijk om boodschappen te doen in de supermarkt en je moet altijd gewapend met bakjes en zakjes de deur uit.”

450 jaar

Het mag dan een uitdaging zijn, de noodzaak is er des te meer, betoogt Landegent, die zelf, net als de rest van zijn BlueCity-collega’s ook meedoet. ,,Het duurt 450 jaar voordat een plastic PET-fles is afgebroken en dan nog blijven er microdelen over die in het ecosysteem blijven rondzwerven.”

Meedoen?

Laat Raymond weten dat je meedoet via [email protected] en schrijf je in op de website.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.