Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Binnenland 7 aug 2018 / 15:15 uur

Actiegroep doopt Rokin om tot Beyoncé boulevard

Beyoncé Boulevard, Dame, de Mary Wollstonecraftstraat en de Suze Groenweg, heb jij er wel eens van gehoord? Vrouwen van de feministische beweging Bovengronde hebben dinsdagochtend verschillende Amsterdamse straatnamen omgedoopt tot vrouwelijke varianten. De actiegroep vindt dat er te weinig vrouwelijke straatnamen in Nederland zijn.

Goes

Gepostet von De Bovengrondse am Dienstag, 7. August 2018

Vrouwen het waard zijn

Het Rokin is nu de Beyoncé Boulevard, de Marnixstraat de Mary Wollstonecraftstraat, de Van Woustraat de Suze Groeneweg en de Ferdinand Bol is vervangen door Mies Bouwman, meldt AT5. ,,Ook hebben we de Dam omgedoopt tot Dame, maar dat is meer als grapje bedoeld’, vertelt woordvoerder Santi van den Toorn. De actiegroep wil bewijzen dat vrouwen het waard zijn om een straatnaam te dragen.

Amsterdam

Gepostet von De Bovengrondse am Dienstag, 7. August 2018

Zo schijnt het dat in Amsterdam 88% van de straatnamen vernoemd is naar een man. De twaalf straatnamen die ze hebben hernoemd zouden symbool staan voor de 12% vrouwelijke straatnamen die er zijn. Ook in negen andere Nederlandse steden zijn 12 straatnamen omgedoopt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Actiegroep doopt Rokin om tot Beyoncé boulevard
Sluiten