Binnenland 7 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

130 man orkest, koor en solisten op drijvend podium

Het Nederlands Philharmonisch Orkest speelt zaterdag 25 augustus voor het eerst op het jaarlijkse Veerhavenconcert. Verwacht veel Italiaanse klassiekers, waaronder highlights uit de opera’s Nabucco en La Traviata van Verdi en Madame Butterfly van Puccini.

Drijvend podium

Nog nooit van deze namen gehoord? Dan zou je eigenlijk juist eens een kijkje moeten nemen bij dit klassieke muziekconcert dat sinds 2002 jaarlijks plaatsvindt op een drijvend podium in de Rotterdamse Veerhaven, geflankeerd door allerlei historische zeilschepen.

Gratis toegang

Voor de kosten hoef je het in ieder geval niet te laten: de openluchtconcerten zijn gratis toegankelijk. Er staan stoelen op de kade en ook kleine sloepjes kunnen gratis invaren. De generale repetitie op zaterdagmiddag is ook kosteloos te beluisteren.

Young Talent

Op zondagmiddag 26 augustus is het Veerhaven Young Talent Concert en zijn er optredens van het Rotterdams Jeugd Symfonie Orkest, het Rotterdams Operakoor en twee solisten. Bezoekers kunnen luisteren naar klassieke (koor)stukken, maar ook stukken uit onder andere Star Wars en the Sound of Music.

Meer informatie

Kijk voor het programma en meer informatie op de website van het Veerhavenconcert.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.