Metro en ANP
Metro en ANP Binnenland 6 jun 2018 / 12:19 uur

Rob Oudkerk wil burgemeester Amsterdam worden

De vacature voor het burgemeesterschap van Amsterdam werd onlangs weer opengezet wegens een gebrek aan geschikte kandidaten. Woensdag blijkt dat nu ook oud-PvdA-politicus Rob Oudkerk gesolliciteerd heeft naar de functie van burgemeester van de hoofdstad.

Transparante procedure

Oudkerk stuurde, geheel in lijn met de transparante procedure, zijn sollicitatiebrief naar Het Parool. De voormalig politicus verloor in 2004 zijn baan als wethouder van Amsterdam door het uitlekken van zijn bezoek aan een prostituee en zijn drugsgebruik.

De voormalig politicus zegt te solliciteren wegens een „roeping mijn geboortestad te dienen." Hij vervolgt dat hij dit gevoel niet langer kon onderdrukken, "ondanks de angst en ondanks de schaamte.” Hij gaat verder in op zijn mislukkingen in het politieke landschap, waarvan hij zegt veel geleerd te hebben.

Verbinden

Oudkerk gelooft meer in „personenallianties” en een „coalition of the willing” dan in belangen van instanties. Hij ziet ziet zichzelf als verbinder van de vele bevolkingsgroepen in de stad.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Rob Oudkerk wil burgemeester Amsterdam worden
Sluiten