Tara Lewis
Tara Lewis Binnenland 7 mei 2018
Leestijd: 2 minuten

Dineren in de Rotterdamse tram

Rotterdam is vanaf volgende maand een nieuwe attractie rijker: RotterTram. Dineren terwijl je in een historische tram langs de verschillende wijken en hoogtepunten van de stad rijdt. Momenteel wordt de tram verbouwd tot rijdend restaurant, inclusief keuken en 44 zitplaatsen.

Skyline

De RotterTram gaat vanaf 28 juni rijden, verwacht initiatiefnemer Suzanne Knegt. Haar liefde voor het vervoersmiddel komt niet uit de lucht vallen, ze werkte elf jaar bij de RET als marketingadviseur. ,,Mijn vrienden vonden het wel grappig als ik weer eens enthousiast naar een voorbijrijdende tram wees. Terwijl voor mij de skyline niet compleet is als er geen tram in voorkomt.”

Tramremise

Ze bedacht dat een tramrit misschien wel iets bijzonders nodig heeft, om de aandacht en waardering van de reizigers te kunnen vangen. Zo ontstond het idee voor een restauranttram, die in twee à tweeëneenhalf uur een flinke rit door de stad maakt, terwijl een viergangendiner wordt gegeten. ,,In Den Haag is een soortgelijk concept wat goed werkt.” Het initiatief werd mede dankzij crowdfunding gefinancierd. De verbouwing van de historische RET-tram uit 1969 is op dit moment nog in volle gang aan de oude tramremise aan de Kootsekade in Hillegersberg.

Rails

Inmiddels kunnen mensen al een plek reserveren, de tram gaat van woensdag tot en met zondag rijden. Per avond doet hij één ronde, die om 18.30 uur start. ,,Mensen stappen in op het Willemsplein, waar de ingang van de Spido ook is.” Vanaf daar gaan ze over de brug naar de Kuip, dan terug langs Delfshaven, Centraal Station, Pompenburg, de Kubuswoningen en terug. ,,Zo komen ze langs alle stadsdelen en zien ze een groot deel van de stad. Het mooie van de tram is dat je bijna overal rails hebt liggen en overal kunt komen. Als mensen de tram afhuren en een aangepaste route willen, kan dat dus ook.”

De kosten voor een ritje op de RotterTram, inclusief een viergangendiner en drankarrangement zijn tachtig euro. Kijk voor meer informatie op de website van RotterTram.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.