Tara Lewis
Tara Lewis Binnenland 9 apr 2018 / 15:09 uur

Ontdek Rotterdam in het donker

Met de nieuwe gratis plattegrond ‘Lichtroute Rotterdam’ kan langs 44 bijzondere verlichte hoogtepunten van kunst, architectuur en poëzie worden gewandeld. Gemeente Rotterdam en CBK Rotterdam hebben samen een routekaart gemaakt, die je langs nachtelijke highlights in de stad voert.

Gekleurde tuien

Van de schaduw van de Reus van Rotterdam tot de gekrulde Kraatpaal, de (soms) gekleurde tuien van de Erasmusbrug tot de ‘majestueus’ verlichte Hefbrug. Hoogtepunten zijn het oplichtende en weer dovende kunstwerk Light Gig in de gevel van LantarenVenster en Broken Light, de meest bijzondere straatverlichting die Rotterdam rijk is.

Dichtregels

Tijdens de avondwandeling kom je ook veel stof tot nadenken tegen in de vorm van verlichte dichtregels, in neon en LED. Zo is er ‘De omgeving van de mens is de medemens’ van Jules Deelder op de Nieuwe Binnenweg, ‘I have to change to stay the same’ van Willem de Kooning aan de Blaak en ‘Steden schuilen niet als het regent’ van Joseph Brodsky aan het Kleinpolderplein.

De kaart is gratis verkrijgbaar bij de Rotterdam Tourist Information aan de Coolsingel, op het Centraal Station en via CBK Rotterdam. Op 21 mei verschijnt de Engelstalige versie van de kaart.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Ontdek Rotterdam in het donker
Sluiten