Jelmer Visser
Jelmer Visser Binnenland 7 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

Politie vindt 620.000 euro in boodschappentas

Een groep Rotterdamse criminelen zal flink balen. De politie deed woensdag een inval in een penthouse in de wijk Kralingen en trof hier de jackpot aan. In het appartement, dat door een bende vermoedelijk werd gebruikt als safe house, troffen de agenten meer dan zes ton aan contant geld aan, een telmachine, een vuurwapen en luxe horloges. Tijdens de inval werd een 27-jarige man aangehouden.

https://twitter.com/POL_Boer/status/961265635195015168

Boodschappentas

De meest bizarre vondst was toch wel het fortuin aan contant geld dat er in de woning aanwezig was. De biljetten zaten in vier uitpuilende boodschappentassen. Uiteindelijk bleek dit om een bedrag te gaan van in totaal 620.000 euro. De politie deed onderzoek naar deze woning vanuit een ‘gezonde dosis nieuwsgierigheid’.

Volgens de agenten leek de woning eerder op een groothandel dan op een woonhuis. Naast het geld werden er ook dure kleding, juwelen en elektronica aangetroffen. Het appartement deed vermoedelijk dienst als safe house. Deze woningen kunnen anoniem verhuurd worden. Criminele organisaties gebruiken zo’n pand vaak als opslag voor goederen en drugs en als schuilplaats.

Naast het contante geld, het wapen en de luxe artikelen werd er ook een dure BMW in beslag genomen. Politie Rotterdam is blij met de vondst. Volgens hen zijn dit soort bendes een doorn in het oog voor wie wel eerlijk en hard werkt. „Wat niet eerlijk is verkregen wordt afgepakt."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.