Job Halkes
Job Halkes Binnenland 12 dec 2017

‘Geef ambtenaar verlof bij geslachtsverandering’

Rotterdamse ambtenaren die een sekseverandering willen ondergaan moeten daarvoor betaald verlof krijgen. Dat bepleit de fractie van GroenLinks in de Maasstad. De regeling moet vergelijkbaar zijn met die van zwangerschapsverlof.

Veilige werkplek

Volgens raadslid Arno Bonte moet de gemeente een veilige en prettige werkomgeving bieden aan transgenders, vindt GroenLinks-raadslid Arno Bonte. „Het proces van sekseverandering is een ingrijpende en zware periode. Niet zelden leidt dat tot isolement van mensen, ook in de werkomgeving. Uit onderzoek blijkt dat transgenders meer dan gemiddeld werkloos raken.”

Volgens Bonte heeft de gemeente een voorbeeldfunctie voor bedrijven en andere instellingen in de regio. Hij wil dan ook dat het stadsbestuur afspraken gaat maken met Rotterdamse werkgevers om ook daar een zogenoemd transitieverlof mogelijk te maken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
‘Geef ambtenaar verlof bij geslachtsverandering’
Sluiten