Iris Hermans
Iris Hermans | LinkedIn Binnenland 24 nov 2017 / 11:06 uur

Sinterdel tot bingo: 5 x lekker weekend in Amsterdam

Het wordt een weekend om je vingers bij af te likken! Met op veler verzoek een pastaspecial bij Spaghetteria en delletjes eten tot je erbij neervalt. Bij wijze van spreken dan, want anders kun je niet naar The Maker Market, het Bijlmerfeest en Bongo’s Bingo, waar je een fluffy eenhoorn kunt winnen.

Raven met bingoballen

Schaamte in de morgen is nog altijd beter dan verveling in de avond! is de slogan van Bongo’s Bingo, het event waar de bingoballen hand in hand gaan met een dikke rave en een vette show. De prijzen zijn minstens zo leuk als de gemiddelde bingoboy/girl hier, tenzij je fluffy eenhoorns haat, een aversie tegen alcohol hebt en een levensgrote Kanye West niét mee naar huis wil nemen. Speel, win en dans in Panama, zaterdag van 19.00 tot 23.30 uur.

Voor de makers

Handgemaakte spullen en het liefst ook nog met een goed verhaal zijn heter dan ooit! Dit weekend vormt De Hallen het podium voor zowel innovatieve (Amsterdamse) makers als creatieve zelfstandige verkopers tijdens The Maker Market x Etsy made in NL. De drie woorden die als rode draad door de markt lopen zijn ambacht, duurzaamheid, innovatie. En er is vast ook iets van rood draad te vinden, en in elk geval van ‘knuffels van gered garen’. Hier vind je sinterklaas- en/of kerstcadeaus waarmee je zeker hoge ogen gooit en grote ogen van verbazing scoort, tenzij diegene al eerder flamingokerstballen, een minituin in een fles of een vlinderdas voor zijn/haar trouwe viervoeter heeft gekregen. Er is live muziek en voor de liefhebber ook nog een worskhop sterren weven.

Originele cadeaus voor jezelf/hond/grote liefde/anders

Pasta weekender!

In de meeste cafés is ‘waar is de wc?’ de meest gestelde vraag, in Spaghetteria is dit: wanneer staat de truffel ravioli weer op de kaart? Nu! En ze maken er meteen een dikke weekender van: deze vrijdag tot en met zondag wordt gehoor gegeven aan de wensen van de truffel ravioli-liefhebbers, die per mail, Facebook en persoonlijk de prangende pastavraag stelden.

Frikandellen Disco

Dit is 'm dan… De allernieuwste snack die vrijdag wordt gelanceerd tijdens Frikandellen Disco

Hoe laat het is? Frit-uur! Hoogste tijd dus voor weer een Frikandellen Disco. Goed nieuws voor alle frituurfans en/of arme frikandelfanaten: vrijdag kun je gratis delletjes eten tot je erbij neervalt. Tijdens de eerste editie werd hier de krodel op de kaart gezet, de gulden middenweg tussen kroket en frikandel. Dit jaar wordt de nieuwste frituurspecialiteit gevierd: de Sinterdel! Een frikandel in de vorm van een S met mayo en pepernootschaafsel. De creatieve smulpapen erachter zijn Freek Haverman en Jeroen Balkenende van Mannenbroeders en zij vieren hun discodellenfeestje in Café Sanders. Het concept: gratis frikandellen en speciale frikandelgerechten, met daarnaast bier of gin tonic. Kortom, een vrijdagmiddagborrel waar menig snack- en drankliefhebber de vingers bij aflikt. ,,Omdat we bepaald niet de enigen zijn die deze snack adoreren, gaan we nogmaals het bestaan ervan vieren”, likkebaardt Jeroen al bij de gedachte aan de frikandel. Een avond vol ‘vette verrassingen’ van 18:00 tot 03:00 uur, met als hoogtepunt de lancering van de Sinterdel.

Bijlmerfeestje (van een jaar!)

Waar is het het feestje? In de Bijlmer is het feestje! Zaterdag is het precies 50 jaar geleden dat hier de eerste sleutel in het slot werd gestoken en anno 2017 is het een levendige en veelzijdige buurt die menig bewoner tot bestuurder en kunstenaar inspireert. En dat is reden voor een feestje! Amsterdam viert dit jubileum maar liefst een jaar lang. Op 25 november is de feestelijke aftrap, met onder andere de onthulling van de piano op station Bijlmer, waar van 13.00 tot 14.00 uur talenten uit de Bijlmer de zwarte en witte toetsen zullen inwijden.

View this post on Instagram

Supergaaf, vandaag een tour door de Bijlmer gedaan! Nooit geweten dat daar zoveel initiatiefrijke kunstwerkprojecten zijn geweest, hartstikke leuk! Interessant om de Bijlmer, waar ik zelf niet vaak kom, eens met andere ogen te zien! Plus natuurlijk een heerlijke afsluiter bij world of food! Nomnom! #bijlmerexperience

A post shared by Marleen van Delft (@marleenvandelft) on

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Sinterdel tot bingo: 5 x lekker weekend in Amsterdam
Sluiten