Job Halkes
Job Halkes Binnenland 10 nov 2017
Leestijd: 1 minuut

Rotterdamse SP en VVD willen loempiakraam terug

Er gloort weer hoop voor de loempiakraam van de familie Pham op Zuidplein. Na 32 jaar moest de kraam wijken tot verdriet van velen. In de gemeenteraad willen de SP en de VVD het college dwingen alsnog de kraam terug te laten keren.

‘Niet weg te denken’

„Wij willen gewoon dat de kraam terugkomt”, vertelt SP-raadslid Burak Yildiz namens de twee indienende partijen. „Een kraam die er al meer dan 30 jaar staat is gewoon onderdeel van het Zuidplein geworden. Het is simpelweg niet meer weg te denken. Bovendien is het niet eerlijk tegenover de familie Pham.”

https://twitter.com/Baraku_/status/923566138310742018

De partijen hebben twee moties ingediend. Eentje roept op om de kraam te laten staan en de ander pleit voor een goede alternatieve plek in de stad. Yildiz heeft goede hoop dat een van de moties het gaat halen. „De familie moet eventueel elders in de stad hun onderneming kunnen voortzetten. Er is vast wel een mooie plek in het centrum of zo.”

Vaste prik

Het sluiten van de kraam doet het raadslid wel wat. „Ik ben daar in de buurt opgegroeid en ken de kraam goed. Ik zat er vlakbij op school en een loempia halen was vaste prik”, aldus Yildiz. „Mensen snappen niet waarom de kraam weg moet.”

Voor Alexander Pham is er weer een sprankje hoop. „Afgelopen dinsdag zijn we ook bij de rechter geweest. Die doet over twee weken uitspraak. Maar we hopen dat de gemeenteraad ons steunt en dat we weer open kunnen.” Of dat het geval is zal dinsdag blijken, als de gemeenteraad over de moties stemt. JOB HALKES

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Rotterdamse SP en VVD willen loempiakraam terug
Sluiten