Job Halkes
Job Halkes Binnenland 29 nov 2017
Leestijd: 2 minuten

Rotterdam Unlimited van Hofplein naar de Parkkade

Het hoofdpodium van Rotterdam Unlimited komt de komende jaren te staan op de Parkkade. Omdat de Coolsingel en het metrostation Stadhuis een grondige opknapbeurt krijgen, is het Hofplein niet beschikbaar. Een eerder plan om het podium een kwartslag te draaien is van tafel geveegd.

Alleen de marathon

De stoet van de straatparade zal ook niet over de Coolsingel gaan en de Roparun eindigt op de Binnenrotte. „Alleen de marathon finisht nog op de Coolsingel”, bevestigde Johan Moerman, directeur van Rotterdam Festivals tijdens de presentatie van de festivalkalender van 2018. „De straatparade zal daar ook eindigen. We moeten ook een andere route rijden, niet alleen vanwege de opengebroken Coolsingel, maar ook omdat de Maastunnel buiten gebruik is.” Dat heeft onder meer impact op het gebruik van de Boompjes.

Omdat het Park onder de Euromast gebruikt gaat worden voor Rotterdam Unlimited, gaat het vorig jaar voor het eerst gehouden Reggae Festival naar het Kralingse Bos. Moerman: „Dat was vorig jaar een drukbezocht festival met goede waardering voor de muziek. Daarom hebben we dat dit jaar weer op de kalender gezet, al hebben we wel met de organisatie gesproken over de problemen van vorig jaar.” Bezoekers klaagden toen massaal over de wachtrijen bij de wc’s en horeca. „Wij hebben er vertrouwen in dat dat goed gaat komen.”

Modular

Slachtoffer van al dat schuiven is het dancefestival Experdition. „Net onder de streep bleek het onvoldoende”, aldus Moerman. „We hebben genoeg aanbod van andere dancefestivals en in het voor- en najaar is nog wel wat ruimte.” Vorig jaar waren er veel aanvragen voor dancefeesten en bier- en wijnfestivals. „Dat zien we dit jaar stabiliseren, al hebben we wel wat nieuwe festivals. Zo is er het My First Festival, helemaal gericht op kinderen. Die bereiken we nu nog niet. Maar ook Circus X met muziek en circus is nieuw in Hoek van Holland. En het festival Modular komt van Schiedam naar Rotterdam.”

Liefhebbers van Formule 1-wagens hoeven ook niet meer te hopen. Vorig jaar keerde City Racing terug op de kalender, maar kreeg het de financiering niet rond. „Dit jaar hebben we geen aanvraag ontvangen”, aldus Moerman. Mogelijk komt er ook geen aparte opening van het culturele seizoen meer. „We hebben daar nog discussie over, omdat het best wel wat vraagt van alle instellingen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Rotterdam Unlimited van Hofplein naar de Parkkade
Sluiten