Job Halkes
Job Halkes Binnenland 5 okt 2017

Rotterdamse snackbar wil hit maken van Poutine

De Poutine, veel mensen zegt het niets maar het zou zomaar de nieuwe revolutie in snackland kunnen veroorzaken. Het patatje met jus en kaasfrommels staat sinds kort op de menukaart van Tante Nel in de Pannenkoekstraat.

Social als inspiratie

Eigenaar Kevin de Roos kwam op het idee door de vele posts op social media. „Ik volg op Facebook en Instagram veel eet- en drinkpagina. Daar zag ik vorig jaar heel veel Poutines voorbijkomen. In Canada is dat een groot ding. Daar is het al 50 jaar het nationale gerecht en houden ze hele competities. Het gerecht is daar ook overal verkrijgbaar, van fastfoodrestaurants tot klasse zaken.”

De vele plaatjes inspireerde Kevin om zelf aan de slag te gaan. „Maar kaasfrommels zijn nauwelijks te koop in Nederland. Ik ging aan de slag met alternatieven als Parmezaanse kaas en zo, maar dat was het toch niet echt.” Na een zoektocht kwam hij bij kaasmaakster Marijke Booij uit. „Zij kon mij van kaasfrommels voorzien en daarmee was het gerecht compleet.”

Gisterenavond stond SpeakFrietje! Tante Nel X Loopuyt in het teken van Loopuyt Gin & Tonics en echte Friet 'Poutine'….

Gepostet von Tante Nel am Samstag, 30. September 2017

Kaasmaakster Marijke bleek niet alleen kaas te kunnen leveren, haar beste vriendin was een Canadese. „Zij is eigenaresse van Kaapse Maria’s. We zijn bij haar restaurant geweest, want het gaat wel om het goed combineren van de kaasfrommel, de gravy (jus, red.) en de friet.” Na een avondje werd de perfecte combinatie geboren. „Ze zei, wow dit is precies hoe het hoort te zijn. De jus is een echte ouderwetse bouillon. En met de kaasfrommel van Marijke was het compleet.”

Omdat de kaasfrommels lastig te bewaren zijn, kan het gerecht niet permanent worden geserveerd bij Tante Nel. „We hebben besloten om het elke laatste weekend van de maand te serveren, want de frommels zijn nog geen eindproduct. Maar als de vraag stijgt wil ik het zeker vaker gaan doen.” En het afgelopen weekend was veelbelovend. „Mensen kenden het nog niet, maar na een hapje proeven wilden ze wel meer. Iedereen vond het erg lekker.”

Drankvergunning

Tante Nel is wel een unieke snackbar in Nederland. Als enige heeft de zaak een volledige drankvergunning waardoor je naast je patatje met ook een wijntje, biertje of andere sterke drank kunt bestellen. En voor zijn allernieuwste gerecht heeft Kevin dan ook wel een idee. „Het zou geweldig zijn als de Kaapse Maria’s, dat onderdeel is van de Kaapse Brouwers, een zelfgebouwen biertje erbij kunnen gaan serveren. We serveren nu ook gin met een patat of snack erbij en zo’n biertje met Poutine zou een mooie, nieuwe combinatie zijn.”

Of er naast de Poutine binnenkort nog meer bijzondere gerechten op de kaart komen, wil Kevin nog niet zeggen. „Ik heb wel wat dingen op het oog, maar ik wil anderen niet wakker maken.” Maar dat hij in zijn zaak al aan het oefenen is, dat is duidelijk. „Als ik iets zie waarvan ik denk, dat is lekker, dan maak ik dat. Ik hoef daar geen sterrenchef bij of verantwoording af te leggen aan zoveel lagen.”

Voorlopig denkt Kevin zijn handen vol te hebben aan de Poutine. „Binnen nu en een paar jaar gaat dit in de horeca standaard worden aangeboden. Het is namelijk een tof en makkelijk te maken product. Ik denk dat heel veel mensen dit gerecht gaan ontdekken.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Rotterdamse snackbar wil hit maken van Poutine
Sluiten