Job Halkes
Job Halkes Binnenland 18 okt 2017
Leestijd: 3 minuten

Rotterdamse nailboy Elvin scoort op Instagram

Een wachtlijst om nagels te mogen lakken bij Elvin Locadia (25), beter bekend als Nailboy op Instagram. Zijn duizenden volgers smullen van zijn nagelkunsten die hij dagelijks maakt in zijn zaak aan de Van Speykstraat in Rotterdam, die hij samen runt met Jaimy Aaron. „Ik heb helaas maar twee handen.”

Geintje

En dan te bedenken dat het lakken van nagels begonnen is als een geintje. Nu staan bekende YouTubers en influencers in de rij om hun nageltjes te laten behandelen door Elvin. „Ik kom uit Sint Maarten en daar is het begonnen. Een vriendin van me ging haar studio verhuizen naar een ander pand en ik hielp mee. Maar het pand was best groot en er stonden meerdere tafels. ‘Dat is voor als ik geschikte mensen vind’, vertelde ze. Dus ik zei dat ik wel met haar wilde werken. Daar hebben we hard om gelachen.” Maar even later bij een tweede keer werd het serieuzer. „Ze zei, als je serieus bent, ben je hier maandag om 11.00 uur. En daar stond ik.”

Hij klimt op van een soort assistent in de zaak naar een volledige stylist. Maar Elvin wil meer. Hij droomt van een carrière in Miami, New York of Los Angeles. „Ik wilde mode studeren. Vrienden van mij haalden me over om naar Nederland te gaan. Zij waren daar al en ik kon in Rotterdam ook mode doen. Maar dat wilde ik niet.” Na lang aandringen besluit hij in november 2010 het te gaan proberen in Nederland. „Mijn moeder was van slag. Ik was 19 en ging voor het eerst alleen op reis. Ik had nog nooit een trein gezien. En dan vloog ik ook nog via Parijs.”

@pammevents view! 🎈 • #nailsofinstagram #nailsoftheday #fallnails #thenailboy #pammevents #fall

Posted by The Nail Boy on Wednesday, October 11, 2017

Modestudie

Elvin werkt op diverse plekken in de stad en probeert zijn modestudie te vervolgen. „Maar wat ik in Sint Maarten al had gedaan aan school, was hier niet geldig. Dus ik moest op het laagste niveau beginnen, maar daar was niks aan.” Omdat de studie doodloopt pakt hij het nagelstylen weer op, en met succes. „Ik heb er geen spijt van dat ik daarmee door ben gegaan. Het was nooit mijn bedoeling, maar ik ben nu wel gelukkig.”

Posted by The Nail Boy on Thursday, October 5, 2017

Aleaya Tuur (22) is een vaste klant en is supertevreden. „Hij doet het echt heel goed en volgt de laatste trends zoals chromenagels. Ik had hiervoor ander meisje, maar daar moest ik ontzettend veel betalen en was ik niet zo tevreden.” Naast goed werk afleveren is Elvin volgens haar een prettig persoon. „Hij is erg bescheiden en het voelt gewoon goed bij hem. Ik volg hem al heel lang op Instagram. Ik kom hier nu anderhalf jaar, maar ik kwam er ook niet zomaar tussen. Op een gegeven moment zag ik dat hij weer ruimte had en heb ik gelijk gebeld.”

De toekomst ziet Elvin zonnig in. „Ik wil dit nog heel lang blijven doen en ben enorm trots op mezelf dat ik dit allemaal heb bereikt.” Wel heeft hij nog een droom. „Een eigen keten voor beautybehandelingen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.