Lucette Mascini
Lucette Mascini Binnenland 11 okt 2017 / 12:25 uur

Raad van State: Oude benzineauto mag milieuzone in

De gemeente Rotterdam heeft opnieuw bakzeil gehaald in de strijd om oldtimers uit de milieuzone te weren. Ze mogen gewoon weer rondkarren met hun benzine auto’s van voor 1992, zo oordeelt de raad van State in een voorlopige voorziening tegen het verkeersbesluit van wethouder Pex Langenberg (D66) dat hij in de zomervakantie bekend maakte. Eerder verbood de gemeente dat ook al, terwijl de Rotterdamse rechter in het voorjaar van 2016 had gesteld dat ze er wel in mochten.

Hoger beroep

Maar nu heeft dus ook de hoogste bestuursrechter, de Raad van State, geoordeeld dat de oude benzineauto’s de milieuzone in mogen. Volgens de Raad van State heeft de gemeente onjuist gehandeld door oude benzine auto’s opnieuw te verbieden in de milieuzone in een nieuw verkeersbesluit. De Rotterdamse rechtbank paste het verkeersbesluit eerder aan, waardoor oldtimerbezitters de milieuzone wel in mochten. De gemeente ging daartegen in hoger beroep. Die zaak moet nog voorkomen. Tot dat deze zaak voorgekomen is, moet de gemeente oude benzine auto’s toelaten, zo luidt het zojuist bekend geworden oordeel van de rechter van de Raad van State.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Raad van State: Oude benzineauto mag milieuzone in
Sluiten