Job Halkes
Job Halkes Binnenland 17 sep 2017 / 14:39 uur

Winnaar hotdog stouwen gaat met hoofdprijs uit eten

Tien hotdogs weghappen in een kwartier tijd. Het leverde John Voogt zaterdag ruim 500 euro en de titel Nederlands Kampioen hotdog stouwen op. De wedstrijd werd gehouden in het Rotterdamse Kralingse Bos tijdens het festival RotterdamseKost.

In totaal 13 deelnemers gingen de strijd aan in twee rondes van tien minuten. De tweede ronde leverde twee winnaars op, die beiden zeven hotdogs naar binnen wisten te werken. Om de winnaar te bepalen moesten de twee nog vijf minuten dooreten. John Voogt bleek met een halve hotdoglengte de winnaar te zijn.

Volg het NK Hotdog stouwen in Rotterdam. Het wereldrecord staat op 74 in tien minuten tijd. Wat gaat het worden?

Gepostet von Metro Holland am Samstag, 16. September 2017

„Ik voel ze goed zitten hoor”, zo zei de winnaar na afloop, wijzend op zijn buik. Dat hij er met de eerste prijs vandoor zou gaan had hij ’s ochtends nog niet bedacht. Hij had zich samen met zijn zoon aangemeld, maar die kwam niet verder dan vier hotdogs in tien minuten. „Het was erg leuk om mee te doen, maar ik hoef even geen hotdogs meer, haha.” Wat hij met het prijzengeld gaat doen? „Ik denk lekker een keer uit eten.”

De wedstrijd werd georganiseerd door de man die in Rotterdam bekend staat als Hans Worst. Met zijn wagen staat hij al jarenlang op de Coolsingel. „Ik heb dit georganiseerd omdat ik vijftien jaar besta.” Op het evenement werd ook al kritiek geuit vanwege de verspilling, onder meer door topkok Julius Jaspers. „Dat politiek-correct gelul”, verzucht Hans. „We hebben biologische worsten en we gooien niets weg. De deelnemers moeten de hele worst met broodje opeten, in zijn geheel. Broodjes soppen in water is niet toegestaan. Dit is hotdogs stouwen Rotterdamse stijl.”

Wie denkt beter te kunnen scoren is volgend jaar welkom, want dan komt er waarschijnlijk een tweede editie. Overigens staat het wereldrecord op 74 worst in tien minuten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Winnaar hotdog stouwen gaat met hoofdprijs uit eten
Sluiten