Sofie Smulders
Sofie Smulders Binnenland 14 sep 2017
Leestijd: 1 minuut

GroenLinks wil af van auto’s in centrum Amsterdam

Als het aan GroenLinks ligt, worden alle auto’s uit het straatbeeld van het Amsterdamse centrum geschrapt. Dit staat in het concept-verkiezingsprogramma van de partij.

In het plan van de campagne van GroenLinks in Amsterdam lezen we onder meer dat er binnen de ring alleen nog maar snelheden van 30 kilometer per uur zijn toegestaan en op de snelweg rond de stad moet de maximumsnelheid 50 kilometer per uur worden.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2078050875553960&id=123023097723424

Wat de groene partij betreft worden de lange, drukke aansluitende wegen Mauritskade, Stadhouderskade, Nassaukade – op het moment een van de drukste plekken in Amsterdam – omgetoverd tot een groene fiets- en wandelboulevard. Ook moeten 10.000 parkeerplekken uit het stadsbeeld worden geschrapt.

Sociaal groen en vrij

Een radicaal, sociale, groene en vrije stad, dat is het doel van GroenLinks. Fractievoorzitter Rutger Groot Wassink vertelt aan NOS dat hij denkt dat er ook bij andere partijen genoeg steun is voor het plan. Volgens hem is het tijdperk van de auto voorbij.

Wat GroenLinks nog meer in het concept-verkiezingsprogramma heeft staan? Bijvoorbeeld dat de dag van de slavernij, Keti Koti, een nationale feestdag wordt en dat Zwarte Piet niet meer welkom is in Amsterdam.

Ook pleit de partij voor een verbod op consumentenvuurwerk, het tegenhouden van hotels in de binnenstad en het afschaffen van de verplichte tegenprestatie voor mensen met een bijstandsuitkering.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.