Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 30 sep 2017

Drie kinderen gered uit brandende woning Amsterdam

De brandweer heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag drie kinderen gered uit een brandende woning in Amsterdam-Noord. De kinderen lagen te slapen toen er rond 02.00 uur beneden in de keuken brand uitbrak. De ouders waren niet thuis.

Getuigen zeggen tegen NH Nieuws dat de ouders de brand wel zelf ontdekten, nadat ze door een taxi thuis werden gebracht. Ze schakelden de hulpdiensten in. De brandweer kon de kinderen vervolgens met behulp van een ladderwagen uit het huis bevrijden.

De drie kinderen, twee jongens en een meisje waarvan de leeftijd niet bekend is gemaakt, hadden rook ingeademd en moesten voor behandeling mee naar het ziekenhuis. De woning van het gezin is voorlopig onbewoonbaar. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Op sociale media wordt vol lof over de brandweeractie gesproken. „Top gedaan!!", klinkt het. Anderen hebben vooral kritiek op de ouders van de kinderen. „Hoezo ben je er niet als je kinderen in bed liggen?", vraagt iemand zich af. Anderen benadrukken dat de leeftijd van de kinderen niet bekend is en dat zij de brand misschien niet hadden overleefd als de ouders wel thuis waren geweest.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Drie kinderen gered uit brandende woning Amsterdam
Sluiten