Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Binnenland 20 sep 2017
Leestijd: 1 minuut

Baby geboren in de auto op afrit van de A10

Als na negen maanden zwanger zijn eindelijk de weeën beginnen, wil je waarschijnlijk niets liever dan een zo’n normaal mogelijke bevalling op een rustige plek. Voor een vrouw uit de omgeving Amsterdam verliep het dinsdagnacht even wat anders, zij beviel op een afrit van de A10 van jongetje.

De geboorte van je kind is eigenlijk altijd speciaal, maar de bevalling die vannacht plaatsvond op de snelweg, is wel extra bijzonder. De vader van de baby, en bestuurder van de auto, wilde met zijn vrouw naar het ziekenhuis rijden, zodat zij daar kon bevallen. Het ziekenhuis konden ze alleen niet op tijd bereiken.

Geen plek in het ziekenhuis

‘In het Boven het IJ-ziekenhuis’ in Amsterdam-Noord was namelijk geen plek meer en het OLVG-West bleek net een afslag te ver’, liet de kersverse vader weten aan AT5. Een bevalling stel je niet even uit en de enige oplossing was een bevalling langs de snelweg, op de afrit S105 van de A10.

Om 05.22 uur is de vrouw bevallen van een jongetje op de afrit S105 van de A10.

Meerdere politieauto’s en een ambulance werden opgeroepen en er was een verloskundige aanwezig om de bevalling te leiden. De bevalling is goed verlopen en om 05.22 beviel de vrouw van een jongetje, hij werd geboren in de auto. Het kindje is daarna naar het ziekenhuis gebracht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.