Iris Hermans
Iris Hermans Binnenland 18 aug 2017
Leestijd: 5 minuten

250k omzet en een mooie baas? Kom co-worken op Bali!

Deze twee ondernemende boys organiseren co-work reizen op Bali. Voorwaarde: minimaal €250.000 omzet, en ook wel chill als je een beetje ‘een mooie baas’ (m/v) bent.

Bloemenbar

Op een barkruk in de Bloemenbar beklonken ze hun avontuur op een goede nacht met een biertje, een nieuwe domeinnaam („hij was gelukkig nog vrij”) en een dikke high five. „We wisten dat dit iets kon worden.” Niet veel later was hun Coworkparadise een feit en werd de eerste reis naar Bali georganiseerd voor ondernemers uit alle windstreken die minimaal 250.000 euro omzet per jaar draaien.

Op het dak van co-workspace TQ

TQ

Ruim twee jaar later zitten Michael Tesselaar (27) en Lars Blokdijk (26) nu tegenover de Bloemenmarkt, op het balkon van co-workingspace TQ, waar ze werken wanneer ze in Nederland zijn. En dat is niet per se heel vaak. Hoeft ook niet, „het enige wat we waar dan ook nodig hebben om te werken, is onze laptop.” Check.

Beukmodus

De een drinkt een glas verse jus en heeft net nog een work-out van zeven minuten gedaan, „dan kom je meteen in een beukmodus.” De ander nipt van zijn water na een ontbijtloze ochtend, „vasten leidt tot snellere vetverbranding en dus meer energie.” Al dronk-ie wel nog een koffie met een scheut kokosolie, want dat stimuleert het. „Geleerd van Bart Kloosterhuis, een van onze reisgenoten van het eerste uur.” En oh ja, om lichaam en geest te prikkelen, stonden ze vanochtend ook nog allebei onder een koude douche, „maar niet samen, hoor!”

Dit zou zomaar onderdeel van zijn zeven minuten workout kunnen zijn…

Beste versie

Alles om de beste versie van zichzelf te zijn, al houden ze ook zeker wel een feestje op zijn tijd, „staan we ook met de handjes omhoog vooraan.” En/of, en nu beginnen Lars ogen te glunderen, „een berenhap pinda op een brakke dag!”

's Ochtends vasten voor extra energie, 's middags lekker lunchen (en heel soms een berenhap)

‘Van Marktplaats!’

Waar de twee jonge ondernemers elkaar van kennen? Eerst volgt een grap, in koor: „van Marktplaats.” Daarna iets serieuzer: uit Heerhugowaard. Na een al ondernemende jeugd, waar Michael, telg uit een florerende ondernemersfamilie, een handeltje in onder meer limonade, bootjes, onderbroeken en zelfs een 0900-lijn begon en Lars bij elk reclamebord zijn ogen toekneep en bedacht ‘wat nog beter zou kunnen’, werd het stadje te klein voor de twee.

Ondernemersscene

In Amsterdam richtten ze zich na hun studie volop op hun eigen bedrijf. Zo focuste Michael zich op MijnCadeau en Lars op zijn Vertellis. Afgezien van hun ogen, van Michael blauwer dan de Indische Oceaan, van Lars juist donker en een tikkeltje mysterieus, lijken de twee op elkaar in nieuwsgierigheid, positief opportunisme en dromen die ze willen laten uitkomen. Ze kwamen in ‘de ondernemersscene’ terecht en omringden zich met gelijkdenkenden. Niet de typische mannenpraat over auto’s, vrouwen en voetbal hier, maar over ondernemen en bouwen, „maar ook over voetbal hoor, vinden we ook leuk.”

,,Even een conferencecall zo"

Indonesische hof van eden

Toen de twee enthousiaste baasjes in 2015 in de Bloemenbar een biertje aan het drinken waren en bedachten wat ze wilden doen ‘als alles mogelijk zou zijn’, kwam het gesprek al gauw op Bali, waar Michael heeft gewoond en daardoor de taal goed spreekt en wat ook Lars goed kent. Wat nou als we een reis organiseren van een maand voor succesvolle ondernemers die net als wij remote werken (alleen hun laptop nodig hebben), waar ze zich kunnen laten inspireren door elkaar in een Indonesische hof van eden? Na nog een biertje of wat werd Coworkparadise geboren, „we wisten meteen de naam!”

Altijd internet

One of those days..😍When you have the pool of our Coworkparadise villa solely for yourself.Be like Mikko Suomäki

Posted by CoworkParadise on Saturday, July 1, 2017

De eerste reizen waren al een succes, met reisgenoten uit alle delen van de wereld uit allerlei branches, van skincare tot online marketing. Op 1 oktober staat de volgende gepland en de kosten zijn een kleine 3800 euro. Exclusief ticket, inclusief ‘een dikke villa’, eten, twaalf ‘inspirerende en superinteressante reisgenoten’, uitjes, workshops en altijd internet („dat is megabelangrijk”) in de co-workspace daar. Een soort TQ, „maar dan op z’n Bali’s.”

Met hun groep op 'bosuitje' op Bali

Breakup paradise

Liefdes zijn er nog niet ontstaan, „en nee, ook geen baby’s, denken we”, al is het wel soms breakup paradise, zo verklappen ze. „Mensen zitten daar een maand lang te praten, houden elkaar een spiegel voor en dan komen ze tot bepaalde inzichten.” De deelnemers zijn meestal tussen de 25 en 40, „en er zit ook altijd wel eentje van een jaar of 22 tussen.” Zelf zijn ze ook jong en succesvol met minimaal 250 k omzet en stilzitten komt niet in hun vocabulaire voor. Stuiteren wel, van ambitie, „ons doel is snoeihard groeien met onze business.” Hun tip voor beginnende ondernemers? Michael: „Als het eng lijkt, doe het dan vooral, dan pas gebeuren de leukste dingen.” En samenwerken is belangrijk, vult Lars aan. „Samen keihard doorbeuken, een plus een is altijd drie.”

Cheers to a succesfull group of entrepreneurs! 🍾

Posted by CoworkParadise on Wednesday, June 28, 2017

Wat een bazen…

Op de vraag wie ze nog weleens als reisgenoot mee zouden willen nemen, hoeven ze niet na te denken. Richard Branson, „wat een baas.” En Boris Veldhuijzen van Zanten van TQ en The Next Web, „Hij doet gave dingen.” De twee boys houden van hun werk, al zien ze het niet zo, zeker niet wanneer ze daar op Bali vertoeven. Nog een op hun lijf geschreven quote -„figuurlijk dan, hè?”- tot besluit. „Werk voelt niet als werk wanneer je ervan houdt.” Of zoiets, „je moet anders maar even googelen op Steve Jobs, ook zo’n baas!”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.